Vor tids roman er fra Ærø


Vor tids roman er fra Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Jensens »Vi, de druknede« fra 2006 og Ib Michaels »Vanillepigen« fra 1991 og deler førsteprisen i JyllandsPostens afstemning

Århus: Ib Michaels »Vanillepigen« fra 1991 og Carsten Jensens Marstal- roman »Vi, de druknede« fra 2006 deler førsteprisen som vindere af Morgenavisen Jyllands-Postens afstemning »Vor tids danske roman«.

Avisen indbød i november Danmarks bogelskere til at deltage i kåringen af den bedste danske roman i de seneste 25 år. Et ekspertpanel af kritikere og repræsentanter fra biblioteks-, boghandler- og undervisningsverdenen nominerede 100 forfattere med én titel hver. Listen blev bragt i avisen og på avisens kultursite kpn.dk, hvor læserne kunne stemme på dén bog, de mente hævede sig over alle andre. Samtidig kårede ekspertpanelet selv en vinder.

Juryens favorit var »Vanillepigen«, mens læserne stemte Carsten Jensen og »Vi, de druknede« ind på en solid førsteplads.

- Jeg har fulgt afstemningen undervejs, og det er skønt at høre resultatet. Jeg kastede mig ud i en genre, som jeg havde en vis tøven og nervøsitet overfor. Men det her er en fantastisk bekræftelse på, at jeg ikke havde grund til at være nervøs, siger Carsten Jensen med henvisning til de begejstrede læsere.

- Afstemningen om »Vor tids danske roman« har ikke alene handlet om at kåre vindere, men også om at sætte litterære værdier til diskussion. Og hvis den derudover har givet mod på at læse hidtil ukendt litteratur, har alle vundet, siger Jyllands-Postens litteraturredaktør, Jakob Levinsen./ritzau/

Vor tids roman er fra Ærø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce