Vokseværk i drivhuset


Vokseværk i drivhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør Bo Stærmose, Juliana Drivhuse A/S, Odense, fylder 60 år.

Bo Stærmose er Europas største producent af hobbydrivhuse, men har ikke selv et af slagsen i haven.

Fabrikanten og ejeren af Juliana A/S i Odense er nemlig et bymenneske, der i stedet for græs og have har mursten, fliser og brosten foran sine private vinduer. Og tilmed har han kommunen til at passe "forhaven".

Bo Stærmose købte for nogle år tilbage ejendommen Vestergade 15 ud til Flakhaven i hjertet af Odense. Den har han sat i fornem stand og i dag rummer den både hans hjem og i stueetagen cafeen "Druen & Bønnen".

I sandhedens tjeneste skal det tilføles, at Bo Stærmose ofte forlader stenbroen i Odense for at nyde den rigtige natur. Han tilbringer megen tid i sommerhuset på Slude Strand ved Frørup, og her vil han snart tage sig sammen til at få sat et rigtigt Juliana-drivhus op.

Han er heller ikke bleg for at prøve fysiske grænser af, når han holder fri. Flere gange har han været på trekking i Afrika og Himalaya, og selv om han tirsdag bliver 60 år, er formen stadig af høj klasse.

Det samme kan siges om hans virksomhed, Juliana A/S på Sivlandsvænget i Odense.

Bo Stærmose overtog den i 1983 af sin far, Mogens A. Stærmose, som havde grundlagt den i 1963 som et handelsfirma, der senere slog sig op på produktion af tørrestativer til haven.

Bo Stærmose har i de forløbne år ikke blot passet og plejet familievirksomheden, men også udviklet den, så den i dag er størst i Europa som producent af drivhuse. Hvert år bliver der fremstillet omkring 50.000 stykker i forskellig form og størrelse og med et bredt sortiment af udstyr. Koncernen beskæftiger et halvt hundrede medarbejdere i Odense, og cirka 30 i udlandet.

Den fynske fabrikant ser flere grunde til, at hans firma kan fastholde førertrøjen i branchen.

- Vi har de seneste år oplevet, at andengangskøbere kommer til os. De begyndte for år tilbage at investere i deres hobby med et lille drivhus. Nu skal der et nyt til, og det skal være større og rumme plads til både planter og mennesker, og fungere som en slags udestue, siger Bo Stærmose.

Hovedsædet i hans virksomhed ligger i Odense, og det er også her det meste af produktionen foregår i de over 12.000 kvadratmeter store produktionshaller. Her kan der produceres et drivhus eller en udestue hvert 3. minut.

Bo Stærmose og Juliana har forlængst fået fodfæste i det store haveland, England, med en fabrik nær Oxford, og på det store verdenskort er der i dag små stolte dannebrogsflag i 29 forskellige lande, hvor der sælges Juliana drivhuse.

Bo Stærmose har også åbnet et mindre kontor i Shanghai og ansat en kvik lokal mand, der skal give lyd fra sig, hvis han øjner chancer på det store kinesiske marked.

Ellers sørger Bo Stærmose for selv at have styr på alle aktiviteter i firmaer. Han sidder i bestyrelsen for Julianas selskaber i USA, England og Tyskland, og er på hyppige forretningsrejser.

Herhjemme har der også gennem årene været bud efter den fynske fabrikant til bestyrelsesposter. Han er viceformand i Dansk Industri, formand for Fionia Bank A/S, i bestyrelsen for Industriens Pension A/S og formand for Juliana Holding A/S blot for at nævne et par i den tungere ende.

Bo Stærmose har i 35 år været gift med Hanne, der som han selv er født og opvokset i Odense. Parret har børnene Nikolaj og Nanna, og sønnen, som i dag er 36 år, er så småt ved at være indsluset i Juliana-koncernen.

Nikolaj er ligesom sin far uddannet akademiker. Bo Stærmose tog sin tid embedseksamen som jurist, mens Nikolaj er cand. mag. i historie og kommunikation. Han har i dag sit daglige arbejde i Julianas hovedsæde som salgsansvarlig.

Reception

hos Juliana A/S, Sivlandvænget 29, Odense S, tirsdag den 3. juni kl. 14-17.

Vokseværk i drivhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce