Violinen som


Violinen som

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

tro følgesvend

Portræt

Musik, musik og musik.

Det er de tre grundpiller i Marianne Granvigs liv og levned.

Allerede i gymnasietiden i København fik hun undervisning i violin. Senere dygtiggjorde hun sig i udlandet, blev koncertmester i Odense Symfoniorkester, og er i dag generalsekretær for Den Internationale Carl Nielsen Musikkonkurrence og Festival i Odense.

Marianne Granvig fylder mandag 60 år, og det sker med en kæmpeopgave foran sig. Som generalsekretær er hun tovholder på fejringen af den verdenskendte fynske komponists 150-årsdag i 2015.

Inden da skal hun have brikkerne på plads til Den Internationale Carl Nielsen Konkurrence og Festival, som hvert forår bliver holdt i Odense med deltagere og solister fra hele verden. Her trækker hun flittigt på sin enorme erfaring, og på det brede internationale netværk, hun har bygget op ikke mindst som præsident for føderationen for internationale musikkonkurrencer.

Marianne Granvigs vej ind i musikkens verden begyndte allerede i barndommen i København. Hendes ønske var at spille violin, og en skønne dag forbarmede hendes far sig over den lille tre-årige pige, og hamrede en violin sammen af et bræt og en håndfuld snore.

Hun slog sig senere på blokfløjten, men glemt var violinen bestemt ikke. Og da hun som 14-årig var på kursus på Askov Højskole, tog hun et fast greb i violinen og har ikke svigtet den siden.

Sin uddannelse fik hun både herhjemme og i udlandet. Det førte til ansættelse i Odense Symfoniorkester, hvor hun i 12 år fra 1984 var 3. koncertmester. I sin karriere har hun optrådt som kammermusiker og som solist i bl.a. Tyskland, Norge, Sverige, England, Belgien og Island.

Hun har også ydet et stort pædagogisk arbejde som timelærer på Vestjysk Musikkonservatorium og Det Fynske Musikkonservatorium, og sidstnævnte sted har hun siden 1990 været docent i sit ynglingsinstrument, violinen.

For godt 20 år siden blev Marianne Granvig knyttet til Carl Nielsen Konkurrencen. De første mange år kunne hun forene opgaven med sit job som informationschef ved Odense Symfoniorkerster, men for godt et år siden var opgaverne med Carl Nielsen blevet så omfattende, at hun som generalsekretær fik mulighed for at lægge hele sin indsats på komponisten fra Nr. Lyndelse.

Helt tilskuer til musikken er hun dog ikke. Hun har fortsat tilknytning til en strygekvartet.

Marianne Granvig har de seneste mange år boet i Odense, og i sin fritid er hun flittig nyder af teater, film og moderne litteratur. Rejser til bl.a. Italien og London passer hende fint, og gerne i selskab med datteren Benedikte, som er 24 år og studerer arabisk på Københavns Universitet.

Violinen som

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce