Viljen er altafgørende

Unni HeickFoto: Jørgen Hansen

Viljen er altafgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør og statsautoriseret ejendomsmægler Unni Heick fylder 50 år som topkvinde i ejendomsbranchen

Hun når og kan det hele. Både at have status som succesrig erhvervskvinde, tage sig af familien, være med i organisationsarbejde og klare andre opgaver som for eksempel at gætte boligpriser på fjernsyn eller vælge Årets Fynbo.

Kendere af Unni Heick, Goldschmidtsvænget 9 G, Odense M, undrer sig ikke over, at hun i en alder af 50 år sidder på et topjob inden for ejendomsmæglerbranchen. Fødselsdagen er i dag - søndag.

Den kan hun fejre som direktør, statsautoriseret ejendomsmægler og medindehaver af Thobo-Carlsen & Partnere A/S i Odense. Firmaet har ikke mindst specialiseret sig i handel med liebhaverboliger i den dyre ende.

Unni Heicks egen opskrift på en karriere som kvindelig chef i et ellers stadig mandsdomineret erhvervsliv lyder ret enkel: Det drejer sig først og fremmest om at have viljen til at nå til tops.

Selv har hun aldrig været i tvivl om sin personlige satsning. Unni Heick vil være, hvor tingene er spændende og sjove at have med at gøre. Og den plads har hun fundet.

Egentlig har hun en uddannelse som registreret revisor, men med sin virketrang følte hun det lidt tamt med udsigt til at sidde med de samme regnskaber år efter år. Som nyuddannet fik hun i 1984 job som bogholder hos det daværende ejendomsmæglerfirma Mercanto med Erling Thobo-Carlsen som indehaver.

Hurtigt opdagede hun, at det var den helt rigtige branche for hende. Sideløbende med at passe bogholderiet læste Unni Heick til statsautoriseret ejendomsmægler. Eksamen var i hus i 1990.

Hun gik for alvor i gang med at sælge boliger, og efter et navneskifte kom der til at stå Thobo-Carlsen & Partnere A/S på visitkortet. Det hedder firmaet fortsat.

I sommeren 1999 ønskede Erling Thobo-Carlsen at trappe ned. Hvad var mere nærliggende end at sælge til to medarbejdere, der havde gjort turen med fra starten. Siden har selskabet med sin placering på hjørnet af Læssøegade og Allegade ved indgangen til Hunderupkvarteret i Odense været ejet og drevet af Unni Heick og Lars Bjørk.

Med Thobo-Carlsen & Partners A/S har de placeret sig i front på markedet for dyre boliger. Det gælder naturligvis hovedsageligt i Odense med afstikkere til den øvrige del af Fyn.

En sådan position kommer ikke af sig selv. Unni Heick kan fortælle om lange arbejdsdage. Et halvt hundrede timer om ugen hører til det normale. Til gengæld sætter hun pris på friheden til selv at kunne bestemme og skabe resultater.

- Lykken er, når noget lykkes. Det er det, der er drivkraften. Det, der gør livet værd at leve, sagde Unni Heick i et interview i Fyens Stiftstidende for fem-seks år siden.

Ved samme lejlighed gav hun udtryk for, at det efter hendes mening ikke er svært at gøre karriere som kvinde. Mange kvinder kan nå langt, hvis de selv vil.

Unni Heick står som et udmærket eksempel på, at viljen er altafgørende. Kombineret med råstyrke, evnen til at holde fast, et godt helbred og en familie, der bakker hundrede procent op.

Hun deler seng og bord med forretningsmanden Peter Heick, og han har med hustruens ord altid accepteret, at hun også er gift med sit job. Parret har to børn på nu 18 og 22 år, og Unni Heick har naturligvis ikke kunnet undgå at opleve dårlig samvittighed i forbindelse med rollen som mor.

Modtrækket er, at hun forstår at holde tingene adskilt. For eksempel ligger det totalt fjernt for hende at tage en mappe med hjem for lige at gøre en sag færdig.

I samværet med familien og i det hele taget på privatfronten forstår Unni Heick at koncentrere sig om at være til stede. Hun finder det vigtigere med kvalitet fremfor kvantitet. Arbejde er arbejde, og fritid er fritid, lyder det fra en med fingrene dybt nede i dejen.

Hun deler gerne ud af sine erfaringer til medsøstre i samme eller på vej ind i en lignende situation. Det er for eksempel kommet medlemmerne af foreningen Erhvervskvinder på Fyn til gode, hvor Unni Heick har taget sin tørn som formand.

Hendes faglige ekspertise er blevet brugt, da hun optrådte som tv-star i fjernsynsudsendelsen Hammerslag med vurdering af boliger langt fra hjemmet i Sydfrankrig. Hun har desuden været med til at kåre Årets Hus på Fyn.

Salg af boliger er andet end tørre tal. Det kræver også evne og lyst til at omgås mennesker, og sit solide menneskekundskab får Unni Heick glæde af som medlem af det trekløver, der på Fyens Stiftstidendes vegne kårer Årets Fynbo.

På det hobbybetonede plan slapper Unni Heick gerne af med en tur på golfbanen, skønt spillet kan betragtes som en udfordring af hendes erkendte mangel på tålmodighed. En skiferie er heller ikke af vejen.

En løbetur i den nærliggende Hunderup Skov gør godt. Det giver mulighed for et tjek på hverdagens små og store problemer ved at snakke med sig selv. På godt og ondt.

Reception

Fredag den 12. januar kl. 13-15 på Hotel Knudsens Gård, Hunderupgade 2, Odense M.

Viljen er altafgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce