Veteranen fra fortet


Veteranen fra fortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85: Da kaptajnløjtnant Hans Dahlbo Larsen, Højetoftevej 41, Humble, der fylder 85 år torsdag, som 60-årig måtte følge reglerne og forlade sit job på det daværende Langelandsfort, kunne han notere to personlige rekorder: Han var på det tidpsunkt dels den officer i landet, der havde gjort længst tjeneste samme sted, dels den eneste, der havde været uafbrudt på Langelandsfort siden dets oprettelse i 1953.

Ikke mærkeligt, at han blev så glad for Langeland, at han nu også har sit otium her, og alderen trykker ikke: Han ses jævnligt til fods og pr. cykel rundt om i landskaberne.

I de unge år blev han uddannet ved de københavnske forter og kom således aldrig til at gøre tjeneste til søs.

Hans D. Larsen startede sin karriere i Søværnet i 1946, i mange år med tjeneste i København og det nordsjællandske område, hvor han havde både praktisk tjeneste og arbejde bag skrivebordene. Da Langelanesfort blev oprettet i 1953, kom han dertil som fenrik og regnskabsfører for artilleriet.

Han har også været skydelærer ved fortets kanoner og med håndvåben, artilleri-officer, uddannelses-officer, stedfortræder for chefen og så i øvrigt den, der var med i hele opbygningen af fortet.

Miner og museum

Hans uddannelse også som sprængningsofficer har ved mange lejligheder ført til special-opgaver, som f.eks. når langelandske fiskere fik en mine eller lignende i trawlet.

Da Langelandsfort blev nedlagt, blev der igen kaldt på Dahlbo Larsens ekspertise: Med sin specielle indsigt kom han med mange gode råd og anvisninger i forbindelse med fortets forvandling fra forsvars-bastion til en af øens store turistattraktioner, nemlig til et unikt museum, der lige siden og fremdeles har været et markant og realistisk monument over en vigtig del af "koldkrigs-perioden".

Også uden for fortet har der været trukket på Dahlbo Larsen, som har været instruktør i Hjemmeværnet og revisor i Langelands Bank.

Veteranen fra fortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce