Vesterløkkes milepæle

Tømren fra Oteerup og mediemanden Lars Vesterløkke fylder i dag 50 år. Polfoto.

Vesterløkkes milepæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Når Lars Vesterløkke nytårsaften åbner champagnen, kan han se tilbage på et år, der har sat flere kraftige milepæle i hans liv.

Efter 19 år forlod han i september en chefstilling i Danmark efter gensidig overenskomst. Han fik nyt job som chef for Ritzau, han gennemførte Team Rynkebys cykelløb fra Ringe til Paris og så har han rundet de 50 på sin dåbsattest.

I dag er det 50 år siden, Lars Vesterløkke kom til verden i Otterup som søn af nu afdøde postinspektør Aksel Hansen. Efter skoletiden fik han lærerplads og var uddannet tømrer i 1977.

Han skiftede karrierespor, tog HF-eksamen i Århus i 1982 og læste et års tid på universitet, indtil han valgte journalistikken. Uddannelsen tog han på Danmarks Journalisthøjskole og dagbladet Vestkysten i Esbjerg, og i 1988 fik han sin første ansættelse ved Danmarks Radio.

Første opgave var en radio-reportage om økologisk mælk fra det nystartede Thise Mejeri, og siden da har Vesterløkke prøvet alle niveauer i den store medie-organisation. Et af dem var chefstillingen på DR Fyn 1998-99.

Uventet farvel til DR

I 2001 blev han programdirektør og medlem af DR's direktion, og for et par år siden var han konstitueret generaldirektør, indtil Kenneth Plummer blev udnævnt til DR's toppost.

Hans afsked med DR i september kom ganske uventet. Han fratrådte efter det, der i fagsproget hedder gensidig overenskomst, og selv sagde Vesterløkke, at han længe havde overvejet at forlade DR. Som medlem af direktionen var han medansvarlig for fyrerunder som følge af budgetoverskridelser på 1,7 milliarder kroner ved byggeriet af DR Byen i Ørestaden.

Lars Vesterløkke kom kun til at gå ledig godt en måned. Sidst i oktober blev han udnævnt som ny administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Ritzaus Bureau. Han overtager stolen efter Uffe Riis Sørensen til nytår.

På cykel til Paris

Midt i krisen, mediestormen og fyrerunderne i DR pumpede Lars Vesterløkke i sommer sin cykel for med Team Rynkeby-holdet at køre de godt 1200 kilometer fra Ringe til Paris. Han har en fortid som juniorbanerytter i Odense, og har siden da været en passioneret cyklist.

Lars Vesterløkke har i 24 år været gift med den seks år yngre ergoterapeut Helle Obbekær, der ligeledes er fra Otterup. Parret bor Buddingevej 31 A i Kgs. Lyngby og har fire børn.

Vesterløkkes milepæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce