Vejrværten bliver i Danmark


Vejrværten bliver i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Danskerne har ventet på sol og sommer. Det samme har Per Fløng, studievært på TV 2 Vejret.
VEJR-VÆRTEN Per Fløng holder ferie i sit sommerhus. Desværre er idyllen blevet generet af en omgang influenza.

- Vi fejrede TV2 Vejrets tiårs jubilæum på Sprogø og var udenfor hele dagen. Så det er nok derfor, jeg er blevet syg. Det irriterer mig faktisk, for jeg synes egentlig, jeg var klædt fornuftigt på, siger han.

I det hele taget har den danske sommer været mere præget af influenzavejr end is-vejr, og det har gjort vejr-værternes arbejde sværere.

-Vi vil gerne fortælle folk, hvornår sommervejret kommer, så vi prøver hele tiden at lave langtidsprognoser. Et par gange har det da også set ud , som om varmen kom, men så er det alligevel løbet ud i sandet. Det er som om, vejret er gået i et forkert hak, som det ikke kan komme ud af, forklarer Per Fløng.

Han har dog ingen planer om at flygte til lunere himmelstrøg i den nærmeste fremtid.

-Sommerferien holder jeg altid i Danmark uanset vejret. Men om vinteren kan jeg da godt finde på at tage en charterrejse til Gran Canaria eller en storbyweekend i Paris. Jeg er både til sol- og skiferie, men allerhelst en skiferie med masser af sol, fortæller han.

I 2002 blev TV2 Vejret kåret til at være verdens bedste vejrudsendelse, og Per Fløng er slet ikke i tvivl om årsagen.

-Vi bygger på et koncept, som er unikt. Det ses ikke andre steder i verden, at vejrudsigten bliver optaget udendørs, og at der bliver lavet journalistiske historier ud fra dagens vejr. Samtidig er vi meget bevidste om at udvikle historierne og lave efterkritik, og det gør konceptet langtidsholdbart, fastslår han.

Desuden er det faktisk TV2 Vejret, der har opfundet begrebet "badevandsdage". Det er, når den gennemsnitlige vandtemperatur er over 19 grader.

-Men dem får vi nok ingen af i år. Så skal der i hvert fald komme en periode med rigtigt varmt vejr. Det venter danskerne utålmodigt på, siger Per Fløng.

FLERE hundredetusinde seere følger dagligt vejrudsigterne, og hver eneste dag får vejr-værterne 20-80 mails med kommentarer. Bliver seerne bedt om, at måle sne-dybden i deres have, kommer der 300-500 mails i boksen, men rekorden blev dog sat en forårsdag:

-Et år lavede jeg en aprilsnar, hvor jeg sagde, at vi ikke længere ville måle temperaturer i celsius og vindhastighed i meter per sekund. I stedet gik vi over til at måle i fahrenheit og miles per hour. Det endte med, at vi måtte sende TV2s telefonomstilling en kasse rødvin, for de stakkels mennesker blev kimet ned af rasende seere, griner Per Fløng.´

I FREMTIDEN vil TV2 Vejret lave længere temaer, som løber over to-tre dages vejrudsendelser.

- Når vi i dag laver en historie om for eksempel monsunregn, fortæller vi, hvor meget det har regnet, og hvordan monsunregnen opstår. Med de længere temaer kan vi gå et lag dybere ned og fortælle, hvorfor monsunen altid skaber så store problemer, selvom den er et fast vejrfænomen i de ramte områder, fortæller han.

For resten er Per Fløng slet ikke uddannet metrolog. Han er biolog og tog jobbet på TV2 Vejret, fordi han er vild med at forstå, fortolke og formidle.

Vejrværten bliver i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce