Valgets tovholder


Valgets tovholder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VALG: Den tidligere fynbo, Anne Birte Pade, sidder i kulissen og sørger for, at alt går rigtigt til ved folketingsvalget den 8. februar

ANNEBIRTE Pade udstråler ro og kompetence og bevarer selv i pressede situationer det fulde overblik. For hun elsker sit arbejde, især når valget er udskrevet og valgkampen er i fuld gang. Så er hun tændt og helt oppe på tæerne.

Som tovholder ved det kommende folketingsvalg er det nemlig hende, der sørger for at alt går rigtigt til - at der ikke sker valgfusk, at stemmerne optælles korrekt, så det er de rigtige kandidater, der kommer ind i tinget osv. For selv den mindste fejl kan få fatale følger.

62-årige Anne Birte Pade, valgkonsulent i Indenrigsministeriet, er sikker på at få fuld opmærksomhed her og nu og mindst hvert fjerde år.

Alligevel sover hun godt om natten. Som den garvede valgrotte hun er, har hun prøvet det så mange gange før. Helt præcist hvor mange har hun dog ikke tal på.

ANNE BIRTE Pade er fynbo af fødsel. Hun er vokset op på en gård i Brahetrolleborg ved Faaborg sammen med seks søskende, blev student fra gymnasiet i Svendborg og flyttede til København for at studere.

I 1967 blev hun jurist fra Københavns Universitet og umiddelbart efter ansat i Indenrigsministeriet. Her har hun været siden, kun afbrudt af et enkelt sabbatår i USA sammen med sin mand, der er læge.

I ministeriet startede hun i kommunalafdelingen, kom senere til til sundhedsafdelingen, indtil hun blev hentet til valgkontoret, som hun i dag er leder af.

I 1987 FIK HUN sin ønskestilling, da hun overtog jobbet som valgkonsulent, og i øvrigt blev den første kvinde på posten, der hidtil havde været beklædt af mænd.

Og selv om der har været mange prøvelser undervejs, har hun aldrig fortrudt, hun sagde ja.

Hendes stoute fremtoning og ro har hjulpet hende godt igennem rækken af folketingsvalg, kommunalvalg, EU-valg og folkeafstemninger.

Kun ét valg har givet hende sved på panden og for altid prentet sig ind i hendes hukommelse - valget i 2001, der på alle måder blev en stor udfordring for hende og hendes stab.

Sammenlægningen af både folketings- og kommunalvalg "trak tænder ud" og gav ekstraordinært meget arbejde.

Anne Birte Pade drog derfor et lettelsens suk, da statsminister Anders Fogh Rasmussen i går udskrev folketingsvalg den 8. februar, og ikke til november sammen med kommunal- og regionsvalg. Det gav mere ro i valgkontoret, og tid til at planlægge valget i november.

NÅR VALGET er overstået, kan Anne Birte Pade med stor sikkerhed se tilbage på et par hektiske uger, hvor der ikke har været meget tid til at passe huset i Holte og familien, herunder de to voksne sønner.

Om hun tager ferie, er endnu uvist. Men skal hun slappe rigtig af, sker det helst under varmere himmelstrøg i vinterhalvåret, og gerne så eksotiske steder som Costa Rica, Indien og Tanzania, hvor hun ser på fugle og dyrelivet i det hele taget.

Motionen er begrænset til den daglige cykeltur til stationen i Holte, og de mange gåture i ministeriets gange.

Foto: Liselotte Sabroe

Valgets tovholder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce