Valgekspert og global demokratihjælper fylder 75


Valgekspert og global demokratihjælper fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Elklit fylder 75 år torsdag den 12. oktober.

I mange år var Elklit, professor ved Aarhus Universitet og dr.scient.pol., hjemlig ekspert og en meget brugt kommentator inden for valg og vælgeradfærd ved folketings- og kommunalvalg.

Men i 1990 tog hans liv en ny bane.

Da indledte han sin karriere som fødselshjælper for valghandlinger og demokrati i en lang række unge nationer verden over.

Listen over de lande, hvor Elklit har bidraget til forsøg på at udvikle demokratiske tilstande og gennemføre valg, er lang og tæller blandt andre: Nepal, Afghanistan, Tanzania, Sydafrika, Lesotho, Kenya, Bosnien-Hercegovina, Kina (landsbyvalg), Eritrea, Mauritius, Irak, Mongoliet, Kirgistan og Letland.

Og listen må gerne blive endnu længere, siger Elklit.

- Jeg har - desværre - ikke haft nogle opgaver på det seneste, selv om jeg er parat, hvis noget skulle dukke op. Men folk skriver rundt omkring fra og vil godt høre min mening, her forleden dag således om en bestemt ting i Nepals nye valglov, fortæller Jørgen Elklit.

Han understreger, at han - trods de 75 - stadig ikke er på pension og altså ikke professor emeritus. Hans vigtigste opgave for universitetet nu er at planlægge det såkaldte Matchpoints-seminar i maj 2018, der samler danske og udenlandske topnavne om temaet velfærdsstatens udviklingspotentiale.

Elklit er oprindelig uddannet historiker fra Aarhus Universitet, hvor han i 1970 fik guldmedalje for sin afhandling om den danske folketælling i 1845. Derefter blev han ansat ved Institut for Statskundskab samme sted, fra 2000 som professor.

Elklit bor i dag i Stockholm med sin svenske samlever, det tidligere riksdagsmedlem Birgitta Wistrand. En del af tiden tilbringer de på en præstegård i Midtsverige. (ritzau)

Valgekspert og global demokratihjælper fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce