VM-helten fra Mexico


VM-helten fra Mexico

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klaus Berggreen, som nu er direktør i sit eget firma, PIRO, fylder 50 år søndag.

- Nej, nej du. Jeg har skam ikke stillet støvlerne endnu. Jeg spiller hver uge på Lyngbys veteranhold, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med mange år endnu, lyder det fra humørbomben Klaus Berggreen, da vi fanger ham på mobilen på en forretningsrejse i Tyskland.

At han har valgt Lyngby som seneste station på sin fornemme fodboldkarriere er ikke nogen tilfældighed. Det var her, Berggreen begyndte som ungdomsspiller og senior, og da han i 1991 lagde de italienske storklubber bag sig efter seks år, satte han punktum for sin fornemme karriere med 35 mål i 225 kampe på Lyngbys førstehold.

Det var også som Lyngby-spiller, han begyndte sin løbebane i de rød-hvide farver. To kampe på juniorlandsholdet, 19 som yngling og syv på U-landsholdet. Senere - i årene 1979 - 1988 - fulgte 46 kampe på A-landsholdet.

Klaus Berggreen, som i dag fylder 50 år, bliver af de fleste danskere husket som en af Sepp Pionteks helte fra EM i 1984, VM i Mexico 1986 og EM i 1988. En flittig teknisk velfunderet slider og målskytte, som altid var i bevægelse.

Hans fodboldkarriere har haft flere højdepunkter gennem årene. EM i 1984, da han hele turneringen fik fuld spilletid, den uforglemmelige 4-2 sejr over Sovjetunionen i Parken Grundlovsdag 1985, og hans mål mod Norge i 1985, som var med til reelt at sikre Danmark VM-billetten til Mexico.

Hans humør og optimisme er legandarisk, og sammen med Frank Arnesen var han blandt forsangerne på den berømte slagsang "Re-Seppten". Og som fast mand på holdet "Showstars", der er populære gæster i det danske ferieland, er han den store latterbombe.

Klaus Berggreen er imidlertid mere og andet end fodboldhistorie, sjov og ballade. Han er indehaver af tøjfirmaet PIRO, som har til huse på Gørtlervej 2 i Kokkedal. Firmaet har han bygget op fra intet til i dag at være en blomstrende forretning som trendsættende indenfor klassisk strik til damer.

Alene navnet PIRO viser, hvor nære båndene stadig er til Italien. Berggreen valgte selv navnet, som er forbogstaverne på hans to første klubber i støvlelandet. "PI" for Pisa og "RO" for Rom. Så enkelt og logisk er det.

- Vort firma producerer dametøj i Italien, og henter det hjem direkte fra fabrikkerne, og mine tætte kontakter til modehusene gør, at de kan reagere hurtigt på trends, farver og årstider, siger direktøren beskedent.

At Klaus Berggreen efter godt seks års bopæl nær det skæve tårn i Pisa, i Rom og Torino taler og behersker italiensk, er et kæmpe plus i det daglige arbejde i firmaet. Han besøger selv Italien seks gange om året på forretningsrejse, og kufferten må også jævnligt findes frem til besøg hos agenturer og showrooms i bl.a. Tyskland og Norge. I øvrigt er han også leveringsdygtige i italienske vine.

Endelig får Klaus Berggreen nu fuld valuta for den tid, han som ung brugte på at uddanne sig. Med en eksamen som cand.merc. og revisor har han den bedst tænkelige baggrund for at stå i spidsen for eget firma.

Fritiden bruges på fodbold, tennis og golf. Og for at nyde familielivet så meget som muligt, har han ansat sin kone Charlotte i firmaet, hvor hun tager sig af kollektionerne.

VM-helten fra Mexico

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce