Utrættelig ernæringsekspert

Lars Okholm fylder 90 år i dag. POLFOTO

Utrættelig ernæringsekspert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 år: Civilingeniør, dr.techn. Lars Okholm fylder 90 år i dag.

Lars Okholm var fra 1967-1984 forstander på FDBs centrallaboratorium og udførte her en pionerindsats for at forbedre forbrugeroplysningen om levnedsmidlernes kvalitet og ernæringsværdi. Et arbejde han har understøttet med flere bogudgivelse blandt andet "Okholms ABC om ernæring og forurening" fra 1972 og en fornyet udgave fire år senrere og i 1993 kom "Ny strategi for et bedre liv".Et par af de enkle sundhedsråd fra den lød: Vent med at ryge, til du bliver 80 år, nedsæt fedtindtaget fra 50 til 30 kg. om året og hæng resten ud til mejserne.

Utrætteligt har han oplyst befolkningen om sundere livsvaner, og han kan vel i dag siges at være en levende reklame for sine budskaber om sundere ernæring

Humoren skinner ofte igennem i Okholms bøger, f. eks. i "Godt nyt om stress...", hvor han skriver, at det godt kan lade sig gøre at at træne sig op til at være systematisk positiv og lukke af for golde og negative kommentarer. Senere skriver han:

-I det lange løb har pessimisten nok ret - men i mellemtiden har optimisten haft det bedre.

Trods den høje alder har Lars Okholm ike tabt lysten til at blande sig i debatten. For tre år siden kom endnu en bog "Okholms Kongeblå" for tre år siden.

Her er det vores hjerne og manglende brug af den, der må stå for skud. Forfatteren bruger danske konger og de to dronninger som træningsobjekter for hukommelsen og siger for eksempel om Erik Lam, der var konge fra 1137 - 1146, at fra at være tapper og krigerisk, blev han nu så mild og god, at han endte med at gå i kloster. Han døde omgående.

Lars Okholm kunne ikke drømme om at gå i kloster.

Utrættelig ernæringsekspert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce