Universitetet fik et blåt stempel

Det var direktør for fodboldens spillerforening, Mads Øland, der overrakte certifikatet til souschefen på SDU's studiekontor, Annette Schmidt.
Foto: John Fredy

Universitetet fik et blåt stempel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SDU fik et certifikat, fordi man er særligt god til at hjælpe elitesportsudøvere med at kombinere idræt og uddannelse

Et foregangseksempel med professionelle rådgivere og velfungerende støtteordninger.

Disse pæne ord er blevet hæftet på Syddansk Universitet for dets arbejde med at gøre det attraktivt for sportens elite at studere ved siden af idrætskarrieren.

Afsenderen af ordene er Study4Player. En organisation, hvor Spillerforeningen (fodbold), Håndbold Spiller Foreningen og Danske Elitesportsudøveres Forening hjælper de sportsudøvere, der gerne vil studere.

Sammen med Roskilde Universitet fik SDU som de første Study4Players certifikat, fordi de to universiteter er særligt gode til at hjælpe sportsfolkene til at uddanne sig ved siden af idrætskarrieren.

På SDU har man i fire år haft rådgivningsinitiativet, Syddansk Elite, til at gøre sportsfolkenes vej ind på universitetet mindre besværlig. Og man mærker en stigende interesse fra idrætsudøverne.

- Der er ingen tvivl om, at finanskrisen rammer. Den giver sportsfolkene et behov for at tænke lidt længere fremad, siger Jens Franck, projektleder ved Syddansk Elite.

Syddansk Elite hjælper til med at skræddersy uddannelserne, så de kan passes ind i topsportsmandens hverdag. Og man arbejder aktivt med at prikke til folk rundt omkring i klubberne.

Murbrækkere

Samtidig er det vigtigt, at der rundt omkring i klubberne er murbrækkere. Sportsfolk der viser holdkammeraterne, at det godt kan lade sig gøre, at kombinere topidræt med uddannelse.

Jens Franck nævner en række eksempler fra den fynske idrætsverden. I GOG var det Torsten Laen og Peter Svensson. I OB har Anders Lindegaard (nu i norske Aalesund) og Johan Absalonsen vist vejen. Og i Odense Ishockey Klub har spillere som Kristian Lodberg og Henrik Benjaminsen vist, at det kan lade sig gøre både at læse og spille på topplan.

Netop Kristian Lodberg, der nu har lagt skøjterne på hylden og er nyuddannet cand.mag i dansk og medievidenskab, arbejder også for Syddansk Elite. Han er idémand bag en række biografreklamefilm, hvor forskellige af de studerende elitesportsfolk fra Region Syddanmark optræder. Deriblandt Johan Absalonsen.

Universitetet fik et blåt stempel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce