Ung rektor på ungt gymnasium

Allan Kruse har siden sommerferien været konstitueret rektor for kostgymnasiet i Oure. 1. december bliver stillingen permanent.

Ung rektor på ungt gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allan Kruse, ny rektor for kostgymnasiet på Skolerne i Oure, peger på, at gymnasiet fremover skal kendes for mere end sport og kunst

Profil

Af David Bernicken Foto: Roland P

OURE: Allan Kruse er 35 år, og han bliver snart om ikke den yngste så en af de yngste gymnasie-rektorer i Danmark.

1. december tiltræder han stillingen som rektor for kostgymnasiet på Skolerne i Oure Sport & Performance. Allan Kruse, der er født og opvokset i Nyborg, er cand. mag. i dansk og idéhistorie fra universiteterne i Odense og Århus.

Han har arbejdet i syv år som højskolelærer, og siden 2004 har han været ansat på Skolerne i Oure. I første omgang som en del af ledelsesteamet for højskolen, men i 2006 blev han prorektor på kostgymnasiet, og siden sommerferien har han fungeret som konstitueret rektor i den afgående rektor Philippe Sales fravær.

Elevkontakt bevares

Det er blot 10 år siden Allan Kruse afsluttede sin uddannelse, og han er også ganske bevidst om, at det rent karrieremæssigt er tidligt, han bliver udnævnt til rektor - han og bestyrelsen mangler blot, at Undervisningsministeriet godkender udnævnelsen.

- Lige nu er mine ambitioner at være rektor på det her gymnasium. Det er et økonomisk sikkert gymnasium, og i kraft af, at jeg har fungeret som konstitueret rektor i en periode, så ved jeg også, hvad jeg går ind til, siger Allan Kruse.

Til trods for, at han nu træder et skridt op ad rangstigen, så har han ikke umiddelbart tænkt sig at nedprioritere kontakten til eleverne helt.

Han håber derfor på, at det forbliver muligt for ham at undervise i dansk på gymnasiet.

- Jeg mener, at det er vigtigt for mit arbejde, at jeg stadig møder eleverne i dagligdagen. Det kan også være henne hos købmanden. Der er jeg nok også præget af min tid som højskolelærer, og det er også derfor, jeg gerne vil være rektor på et kostgymnasium. Kontakten til eleverne rækker ud over det rent faglige. Jeg har intet imod at møde dem nede hos købmanden, siger Allan Kruse, der er gift og far til tre.

Højskolebaggrund

En anden faktor, der har været afgørende for, at netop rektorstillingen i Oure er særligt attraktiv for Allan Kruse, er gymnasiets beskedne alder.

- Det er ungt i sin vorden, som det hedder, og det skal stadig formes. Det er helt afgørende for sådan et gymnasium, at det skal gøre en forskel. Ellers mister det sin berettigelse - så kunne det lige så vel være et helt almindeligt gymnasium. Det er det ikke. Det er et bogligt gymnasium, der er tydeligt baseret på hele Skolerne i Oure Sport & Performance' værdigrundlag. Jeg mener, at jeg har gode muligheder for at være med til at forme stedet og understrege, at stedet har en berettigelse, fastslår Allan Kruse.

Han ser også gerne, at gymnasiet bliver kendt for mere, end det allerede er kendt for.

- Vi har gjort os kendt for sport og performance. Det næste skridt må så være at tydeliggøre fagligheden. Vi har den, men vi er ikke kendt for den. Det skal vi også være, understreger den nye rektor.

Ung rektor på ungt gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce