Ung og godt på vej

Jonatan Spang var allerede inden 30 års fødselsdagen teaterdirektør.

Ung og godt på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var, da Jonatan Spang som dreng sad hjemme foran fjernsynet og fulgte Peter Larsens figur "Tjener Frandsen" i programmet "Under uret", han for alvor besluttede, at han ville være skuespiller.

Jonatan Spang, der endnu ikke var blevet teenager, afprøvede endda rollen som "Tjener Frandsen" ved en juleafslutning på skolen i Gladsaxe, hvor han er vokset op.

Hans beslutning om at gå til scenen har indtil videre vist sig at være en rigtig god idé, for allerede nogle måneder før, at han i dag fylder 30 år, kunne han kalde sig teaterdirektør. En sjælden titel at hæfte på så ungt et menneske.

Det er en tung arv, Jonatan Spang har påtaget sig at løfte efter den noget mere erfarne teatermand Per Pallesen, som han sidste år erstattede som kreativ direktør for Nørrebro Teater. Et teater, der har lagt scene til både Liva Weel og Osvald Helmuth.

Sammen med Kitte Wagner skal Jonatan Spang nu slå teatrets navn fast som Københavns komediescene nummer 1.

Målet er at få et bredere publikum ind ved at skabe et mere moderne og underholdende teater.

Den unge mand indrømmer, at der er dage, hvor han spekulerer over, hvad det er, han har indladt sig på, men der er kun én vej, og det er fremad.

Den 23. februar har teatret premiere på forestillingen "Biblen", der er en blanding af skuespil, rap, og comedy. Direktøren går selv på scenen i stykket, og så vil det vise sig, om det er den rigtige satsning.

Det er netop comedy, der er en af Jonatan Spangs stærke sider. Som 21-årig blev han i 1999 optaget på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, og samtidig blev han Danmarksmester i stand-ud i en talentkonkurrence for amatørkomikere. Titlen blev vundet blandt andet på grund af hans smittende energi og et stort fortælletalent.

Selv om han kan begge dele, er hans temperament mere til de rappe bemærkninger i rampelyset, end det er til måneders fordybelse i en teaterrolle, der måske ikke ses af så mange.

Mesterskabet bragte hurtigt Jonatan Spang videre i stand-up-genren, selv om han også var nervøs for, at det måske kunne ødelægge noget for en karriere i teaterverdenen.

I 2004 var han opvarmning for Jan Gintberg, der regnes for en af de største danske stand-up'ere, da denne turnerede med "Den grimme melding". Året efter var Jonatan Spang moden til at rejse med sit eget show "Damer".

Det blev både en anmelder- og publikumssucces, og den efterfølgende dvd blev solgt i flere end 20.000 eksemplarer.

I mellemtiden var han færdiguddannet i Århus. Det gav roller både på Aarhus Teater, Mungo Park og Betty Nansens Teatret. På Betty Nansen var han også medforfatter på flere stykker, og det var her, han indledte et samarbejde med Kitte Wagner.

Den unge skuespiller har også prøvet kræfter med filmen. Først i en birolle i Hella Joofs "Fidibus", og sidste år fik han sin første hovedrolle i Erik Nietzsches "De unge År", hvor Jonatan Spang spiller den svære rolle som en helt ung Lars von Trier, da denne gik på filmskolen.

Desuden har Jonatan Spang været tv-vært, skrevet godnathistorier for børn og indlæst Alfons Åberg på lydbøger samt lagt stemme til flere tegnefilmfigurer.

Andre end publikum har fået øje på Jonatan Spangs talent. Det udløste i 2005 Reumerts Talentpris.

Ung og godt på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce