Ung V-leder i


Ung V-leder i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fæstningsbyen

Portræt

Det var en både træt og glad Thomas Banke, der sent torsdag aften troppede op på Den engelske Pub i Fredericia og bestilte en kold fadøl.

Efter flere døgns nervekrig havde han netop i en politisk gyser sikret sig borgmesterposten i Fredericia i de kommende fire år.

Dermed kan den 27-årige venstremand skrive historie i den ellers så solide socialdemokratiske bastion i den gamle fæstningsby ved Lillebælt med udsigt til det politisk helt røde Fyn.

I 90 år har socialdemokraterne siddet på magten. Senest har Uffe Steiner Jensen været borgmester, og han søgte da også genvalg, men forgæves.

Thomas Banke har 11 af det nye byråds 21 mandater bag sig. Det er hans eget parti Venstre, De Konservative samt Borgergruppens ene mand, Mads Lund.

Tirsdagens valg blev en stor triumf for Thomas Banke. Han blev topscorer med 3241 personlige stemmer, og strøg dermed forbi borgmester Uffe Steiner, der måtte tage til takke med 2911 stemmer.

Banke tilhører den flok af unge politikere, der med de nye elektroniske medier får sine visioner og tanker ud i de yderste afkroge af vælgerkorpset. Han har i valgkampen ført en flittig og livlig netdebat, og her haft god hjælp af sin støttegruppe af unge venstrefolk.

Netop VU er hans faste bagland, og han har selv været landsformand i organisationen fra 2005 og frem til september i år, da han gav posten fra sig for at bruge alle kræfter på valgkampen hjemme i Fredericia.

Helt i VU’s ånd har Thomas Banke haft synspunkter, som fik det til at gibbe i moderpartiets pænere kredse. Han røg bl.a. ud i en voldsom mediestorm, da han i 2007 i Ekstra Bladet indrømmede, at han i sine unge dage havde prøver forskellige euforiserende stoffer.

Modigt fulgte han op på emnet, da han i marts 2008 meldte sig som tilhænger af legalisering af hash. Om han så vil gå videre med sagen som kommende borgmester, kan kun tiden vise. Der har jo før været giftige røgskyer over Fredericia i Superfos’ mørke fortid.

Thomas Banke kalder værdierne frihed, frisind og fællesskab for omdrejningspunkt i sit politiske arbejde. Erfaring har han hentet dels som VU-formand, dels som medlem af Fredericia Byråd gennem fire år, og teorien henter han som studerende i statskundskab ved Syddansk Universitet i Odense.

Den ny borgmester har levet det meste af sit liv i sin fødeby Fredericia. Han bor sammen med Louise Sletting, som er tilflytter fra Aalborg, og parret har anskaffet tre katte til at sætte fut i hverdagen.

Sin fritid bruger han ellers i gode venner lag og med fodbold, tennis og hockey.

Ung V-leder i

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce