"Ulven Peter"

Sangeren Peter Belli under koncert i Amager Bio.
Foto: HEIDELBERG FINN/POLFOTO

"Ulven Peter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

rocker stadig Portræt

Peter Belli fejrer 50 års jubilæum på den danske rockscenen med nye udgivelser og koncerter

Vi springer lige let og elegant tilbage til 1959. Den 16-årige Peter var hjemme i Hvidovre kommet med i bandet "Trefters" , og med dét turnérede han som sanger rundt i hovedstadens ungdomsklubber.

Det blev startskuddet til en fantastisk karriere, der foreløbig har varet 50 år. Et næsten uhørt åremål i en branche, hvor døgnfluerne flokkes, og mange lovende stjerner skyder sig selv ned, endnu før de begynder at funkle.

Og selv om han ikke har holdt sig konstant på toppen, har Peter Belli formået at holde sig på benene på den danske rockscene. Derfor bliver han ofte med respekt tituleret dansk rockmusiks Grand Old Man.

Det halve århundrede fejrer han på behørig vis. Et jubilæumslive-album kommer i handlen, og han giver en rækker koncerter blandt andet i Tivoli i København på mandag.

Peter Bellis 66 år lange liv har været knyttet til musikken, lige siden han som ni-årig tjente et par skillinger ved at spille mundharpe hjemme i København.

Han er født i Tyskland under Den Anden Verdenskrig med navnet Georg Peter Brandt. Faderen nåede han aldrig at se, og moderen tog ham som spæd med til Danmark, hvor han har boet siden. Navnet Belli fik han fra sin stedfar.

Barneårene var barske for lille Peter. Skolen var ikke lige ham, så han havde forskellige småjob samtidig med, at han muntrede sig med musik i de lokale ungdomsklubber.

Gennembruddet kom, da Peter Belli blev medlem af "Les Rivals". Orkestret optrådte både på Bakken og i Hit House, og da den første single blev udgivet op til jul 1964, var succesen hjemme. Under navnet "Peter Belli og Les Rivals" optrådte orkestret i bl.a. Skotland og Finland og over det ganske Danmark. Som bevis på populariteten blev orkestret valgt som opvarmning til både The Kinks og The Rolling Stones til deres koncerter i Danmark. Den udødelige "Ulven Peter" vil altid hænge ved som Peter Bellis kælenavn.

Peter Belli sprang efter nogle hektiske år fra pigtrådsmusikken over til den blødere dansktop-genre. Her leverede han adskillige slagere, hvoraf flere lever den dag i dag i Giro 413. Lad os i flæng hive "Teddybjørn" og "Ingen regning" frem fra pladereolen.

Sideløbende med sit liv som musiker har Peter Belli stiftet familie. Han blev i 1967 viet til June i en skov i Nordsjælland, og parret har tre nu voksne børn.

Han har også optrådt foran kameraet i tv-serier som "Ugeavisen" og "Taxa", og han har spillet med i en god håndfuld spillefilm.

Det er dog som rockmusiker, han har opnået sin største popularitet. 50 år på rockscenen er det blevet til, og den gamle ulv forsikrer, at det ikke er slut med det.

"Ulven Peter"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce