Tv-værtens


Tv-værtens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

jul i Odense Portræt

Efter Danmarks Radio "Julehilsen til Grønland" tager Julie Berthelsen hjem til Odense for at fejre jul

Når Julie Berthelsen i aften i DR’s stemningsfulde program "Julehilsen til Grønland" ønsker alle seerne "Juulimi Pilluaritsi", er det med en klump i halsen og et varmt hjerte.

Hendes mor og far og den øvrige familie befinder sig nemlig højt mod nord, og Julie Berthelsen skal for første gang holder juleaften uden dem - og tilmed så langt væk fra Grønland som i Odense.

- Ja, det bliver lidt underligt, og selvfølgelig vil jeg savne dem. Jeg skal være i Odense med min kæreste Minik, og vi vil prøve at skabe vor egen jul, fortæller den altid smilende dansk-grønlandske sanger.

Julie Berthelsen har boet i Odense siden marts i år. Hun befinder sig rigtigt godt, selv om hendes københavner-venner ikke kan forstå valget af bopæl. En væsentlig grund til at blive fynbo er, at hendes kæreste, den 24-årige Minik Dahl Høegh, er professionel håndboldspiller i den kriseramte fynske storklub GOG Svendborg med rygnummer 9 og med Julie Berthelsen som personlig sponsor.

"Julehilsen til Grønland" er en af DR’s ældste traditioner. På scenen er bl.a. DR Big Bandet, DR Pigekoret og Aavaat-koret, og Julie Berthelsen har hele dagen i går haft prøver på programmet.

Selv har hun - med én undtagelse - været værtinde på showet uafbrudt siden 1999. Det var samme år, hun flyttet til Århus for at læse medicin med en drøm om som læge at vende tilbage til Grønland.

Helt fra sine barndomsår i byen Godhavn og senere Nuuk havde Julie Berthelsen elsket musik og at synge, og hun var bl.a. en tid sanger i sin fars band Sume.

Sangen var med i flyttekasserne til Århus i 1999, og da hun i 2002 blev nummer to i TV 2’s talentshow "Popstars", gav hun musikkarrieren fuld skrue fremad og satte medicinstudiet på stand-by.

I 2003 udgav hun sit første album, "Home" og det har siden fået følgeskab af tre andre. Hun synger på både grønlandsk, engelsk og dansk. Hendes repertoire er bredt, og sit publikum finder hun overalt fra små intime scener til store tv-shows. På Fyn har hun optrådt bl.a. på Engen i Fruens Bøge, ved SlotsRock i Nyborg, i en række kirker og butikscentre og ved grønlandske aftener i biblioteker og på skoler samt ved Børnehjælpsdagens julefest i Odense.

Hun gør et stort frivilligt arbejde for børn, der lider nød, og er engageret i "Save The Children" og "Nanu", som arbejder for at give grønlandske børn et bedre liv.

Når Julie Berthelsen har fejret jul og nytår med Minik, skal hun ud på landevejen igen. Hun er sammen med Martin Brygmann solist på den store nytårsturne med Slesvigske Musikkorps. I februar skal hun med et band optræde i Østrig, og her bliver der også klemt en rejse hjem til Grønland ind i kalenderen. Hendes far, Per Berthelsen, som bor i Nuuk, fylder 60, og her insisterer hun på at være med, selv om DR har nye opgaver til hende som vært ved næste års Melodi Grand Prix.

Af Jørgen Kjærsgaard

Tv-værtens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce