Troldmand - og hård hund

Foto: KIMRUNE

Troldmand - og hård hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: I 25 år har Preben Lykkegaard siddet for bordenden i Sparekassen Faaborg

DETERIKKE mange ledere, der oplever at fejre 25 års jubilæum som chef for én og samme virksomhed. Men det er, hvad direktøren for Sparekassen Faaborg, Preben Lykkegaard, opnår på tirsdag.

I 1980 satte den dengang 35-årige Preben Lykkegaard sig til rette i hovedkvarteret på Torvet 6 i Faaborg, og dermed startede en lang og - skulle det vise sig - meget fremgangsrig periode for det sydfynske pengeinstitut.

Et lidt støvet image blev gradvist ændret til et mere dynamisk, og det helt store kvantespring skete i 1989, hvor sparekassen efter en del diskussion blev omdannet til et aktieselskab.

SELVOM Preben Lykkegaard i dag opfatter sig selv som næsten-Fynbo, så er han oprindelig nordjyde. Født og opvokset i Gjøl, og drengedrømmene gik på at blive cykelsmed eller måske endda brugsuddeler.

Men sådan skulle det altså ikke gå. I 1961 startede han som elev i Aalborg Bys og Omegns Sparekasse, og i 1967 blev han fuldmægtig i Brønderslev Sparekassen.

Men den unge Lykkegaard ville frem i verden. I 1968 blev han som kun 24-årig kaldt til samtale til jobbet som direktør for den lille Aagard Sparekasse ved Vejle. Dog skulle bestyrelsesformanden i sparekassen lige se hans daværende kæreste Lone an.

Hun - der i dag er hans kone - blev godkendt, og det samme gjorde Preben Lykkegaard, og dermed blev han landets på det tidspunkt yngste sparekassedirektør.

DENNORDJYSKE jordbundethed har Preben Lykkegaard båret med sig hele sit liv.

Han har ikke meget fidus til det nålestribede pengecirkus med livlig spekulation i aktier, som er en del af den moderne finansielle verden.

Køb og behold, lyder derimod et af hans mantraer, når det gælder aktiehandel. Et andet er: Spred din risiko - det går godt hver anden gang.

Lidt provokerende har han sagt, at fremfor at lytte til råd fra dyrt betalte investeringsrådgivere kan man lige så godt anskaffe sig en kursliste, kaste dartpile efter den, og så købe de første 20 aktier, pilen rammer...

DETMÅ i hvert fald siges, at Preben Lykkegaards råd har været gode, når det gælder Sparekassen Faaborgs egne aktier. Fra en udbudt værdi på 300 i 1989 er aktien steget voldsomt, og i de to seneste år, hvor sparekassen er kommet ud med flotte regnskaber, er det gået rigtigt stærkt.

Alene i 2004 steg aktiens værdi fra kurs 1200 til 1800, og forleden blev den magiske grænse på kurs 2000 passeret.

Utvivlsomt til stor glæde for sparekassens 8000 aktionærer, hvoraf en stor del har lyttet til Lykkegaard: Købt og beholdt.

Som leder har Preben Lykkegaard ry for at være hård men retfærdig. Han går op i detaljen og sætter en stor ære i at være ordholdende og sanddru.

DETERYDERST sjældent, at han løber fra et "statement", men i ét tilfælde er det dog sket.

Da Faaborg Golfklub i sin tid skulle etableres, gik golfbestyrelsen til sparekassen for at få hjælp, men mødte ikke den helt store forståelse hos direktøren.

- Golf er for særlinge, lød hans vurdering dengang.

Den holdning har han så måttet revidere godt og grundigt siden. Eller også er han selv blevet en særling på sine gamle dage.

I hvert fald spiller Preben Lykkegaard i dag golf med stor entusiasme, og ofte tages de 18 huller sammen med fruen. Og som i alt andet han beskæftiger sig med, så går han efter perfektion. Efter blot tre år som golfspiller er handicappet helt nede på 28.

En anden hobby er jagt, som udøves med gode venner på jagtterritoriet på Krengerup Gods eller på jagtture til Polen.

Reception på Restaurant Klinten, Klinte Allè 1, Faaborg, tirsdag den 1. april kl. 10-12.

Troldmand - og hård hund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce