Trofast pige fejrer 40 års jubilæum

Ketty Dreymann er ikke uddannet i bankvæsenet, men hun har betjent kunderne i banken i 40 år.

Trofast pige fejrer 40 års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ketty Dreymann startede karrieren med at slæbe øl op fra kælderen, men valgte så en branche, hvor man ikke fik ødelagt nylonstrømperne

ÆRØ: - Du må da kende alle og enhver på Ærø.

Spørgsmålet falder helt naturligt, når man taler med Ketty Dreymann, og hendes svar er ikke overraskende: - Det gør jeg da næsten også. Men der er selvfølgelig nogle tilflyttere, jeg ikke lige har styr på.

Ketty Dreymann er med egne ord »hjemmefødning«. Hun render hverken af øen, af pladsen eller fra manden.

1. marts kan hun fejre 40 års jubilæum i Sydbank Ærø i Marstal, og sidste år fejrede hun jubilæum - eller rubin-bryllup (40 år) med manden Tage, og Ærø har hun aldrig drømt om at forlade. Det har parrets to døtre og de to børnebørn i øvrigt heller ikke, og det er derfor, hun med smil på læben fastslår, at i hendes familie er man - hjemmefødninge.

Ketty Dreymann er født og opvokset i Bregninge, hvor hendes mor og far blandt andet tog sig af opkrævningen af sygekassekontingentet. De gik fra husstand til husstand og hentede penge. Senere flyttede de til Ærøskøbing, hvor de i 25 år var kustodepar på Ærø Museum, og Ketty tog med og bosatte sig i byen, da hun senere blev gift. I barndommens ferier tog Ketty Dreymann til Søby, hvor hendes mormor boede, og der lærte hun også mange at kende fra den ende af øen.

Nu sidder hun som kundemedarbejder i Sydbank i Marstal, og det har hun gjort siden 1986 da afdelingerne i Ærøskøbing og Marstal blev slået sammen, så i den ende af øen kender hun også rigtig mange mennesker.

Det er med den baggrund, hun godt tør sige, at hun - næsten - kender alle på øen.
kd
kd

Udlært i købmandsbutik

Selv om Ketty Dreymann har 40 års jubilæum i banken, er hun slet ikke bankuddannet. Efter folkeskolens 7. klasse var hun ung pige i huset i halvandet år, inden hun kom i købmandslære hos købmand Niels Lauritsen i Ærøskøbing.

- Det var dengang vi solgte gryn og mel i løs vægt fra skufferne, og hvor jeg måtte slæbe ølkasser op fra kælderen; vel at mærke dem af træ med 50 flasker i. Det var hårdt ved ryggen, og da det ikke var velset, at man som pige gik i bukser, havde jeg et stort forbrug af nylonstrømper, som blev revet i stykker på trækasserne, fortæller Ketty Dreymann.

Da hun blev udlært i købmandsbutikken, var der ikke råd til at beholde hende på svendeløn; der skulle en ny elev ind i hendes job, og derfor fik hun arbejde i Eli Thomas Hansens tøjforretning.

Smuk tur til og fra arbejde

På det tidspunkt kom der en ny bestyrer til Sydfyns Discontobanks afdeling i Ærøskøbing, Erik Bo Nielsen, og ham lærte Ketty og Tage Dreymann at kende, og da bankbestyreren stod og manglede en kundemedarbejder, spurgte han Ketty, om det var noget for hende.

Det må det jo have været, for hun har været ansat i banken i 40 år. Nu står der bare ikke Sydfyns Discontobank på facaden, men Sydbank, og arbejdsstedet er ikke Ærøskøbing, men Marstal.

Den daglige køretur generer ikke Ketty Dreymann. Tværtimod. Hun elsker turen over Nevre Bakke, hvor der er udsigt til vand på begge sider. Naturen skifter konstant.

Ikke to dage er ens.

Det er nok derfor, at den trofaste pige holdt ved Ærø. Som hun holdt ved banken. Og Tage.

I anledning af Ketty Dreymanns 40 års jubilæum 1.marts i Sydbank Marstal er der reception i banken mandag den 2. marts fra kl. 14 til 16.

Trofast pige fejrer 40 års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce