Tro mod sit politiske ideal


Tro mod sit politiske ideal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 ÅR: Socialdemokraten Jesper Kinch-Jensen i Odense har det ikke godt med at være på sidelinjen i politik

Han har prøvet at brænde nallerne en smule i sine bestræbelser på at søge den politiske indflydelse, som han brænder for. Den fejl gentager Jesper Kinch-Jensen, Aasumvej 392, Odense NØ, ikke lige på tærsklen til, at han for alvor træder ind i de voksnes rækker. Onsdag fylder han 50 år.

Derfor opstiller Jesper Kinch-Jensen igen for Socialdemokraterne ved efterårets byrådsvalg i Odense. Samtidig kan han af og til regne med at få sin gang i Folketinget. Efter det netop overståede valg er han førstesuppleant for partiets fire folketingsmedlemmer på Fyn og vil blive kaldt til Christiansborg, hvis en af dem får forfald.

DETMener Jesper Kinch-Jensen godt kan lade sig gøre uden at komme i karambolage med Socialdemokraternes forbud mod dobbeltmandater. Ellers er han indstillet på at tage orlov fra byrådsarbejdet i tilfælde af længere og sammenhængende perioder som suppleant på tinge.

Netop de socialdemokratiske regler er årsagen til, at Jesper Kinch-Jensen for tiden ikke er med i hverken i byråd eller folketing, skønt han har erfaring fra begge steder.

Jesper Kinch-Jensen kom i Odense Byråd i 1996. Op til kommunalvalget og folketingsvalget fire år senere blev han folketingskandidat. I en slags sikker forvisning om at opnå valg til folketinget besluttede han sig for ikke at genopstille til byrådet.

Sådan gik det ikke. Han kom hverken i Folketinget eller Odense Byråd. Ifire år har Jesper Kinch-Jensen nærmest måttet se til fra sidelinjen, når det gælder praktisk politik. Folk med kendskab til ham slår fast, at den rolle absolut ikke passer til hans temperament.

Lige siden ungdomsårene har Jesper Kinch-Jensen været engageret i politik. Ide første år var han i 1980'erne med hos VS, og her hente- de han sine godt nok sparsomme erfaringer på Christiansborg. Et par gange i 1987 var han indkaldt som suppleant.

Skiftet fra VStil Socialdemokraterne kan forklares med, at Jesper Kinch-Jensen ønsker at sætte aftryk på samfundets udvikling.Det gælder først og fremmest for de svageste grupper.

Han er parat til at søge indflydelsen, hvor den findes. Selv udtrykker han det på den måde, at for ham står Socialdemokraterne som et parti, der forholder sig til virkeligheden, og den politik vil han gerne være med til at udvikle i en dialog omkring folks liv og arbejde.

Umiddelbart kan formuleringen lyde frelst. Personligt foretrækker Jesper Kinch-Jensen uden tvivl ordet idealisme, som han gerne søger forenet med et realistisk forhold til holdninger og muligheder.

Oprindeligt stammer han fra Århus og voksede op i Korsør, indtil han sammen med forældrene og sine to brødre flyttede til Svendborg i 1973. To år senere rykkede han teltpælene op for at læse samfundsfag på universitetet i den fynske hovedstad.

Men det med studierne var ikke rigtigt lige ham. Jesper Kinch-Jensen savnede det praktiske i sin dagligdag. Han fik job som pædagogmedhjælper, og det blev starten på en ganske hurtigt karriere inden for fagbevægelsen.

Efter kun tre sad Jesper Kinch-Jensen som faglig sekretær i den fynske afdeling af Pædagogisk Medhjælper Forbund. Herfra avancerede han til formandsposten, som han tog sig af fra 1990 til 1999. Isamme periode var han medlem af bestyrelsen for LO-Odense, ligesom han gennem årene har haft en række andre tillidsposter på grund af sit tilhørsforhold til fagbevægelsen.

Nogen formel uddannelse er det aldrig blevet til for Jesper Kinch-Jensen. Til gengæld har han taget revanche ved løbende at deltage i en stor del af den kursusvirksomhed, som fagbevægelsen tilbyder, ligesom han selv har opsøgt mulighederne for at øge sin viden. I1999 tog han en mastergrad i voksenpædagogik på universitetscentret i Roskilde.

Med denne ballast driver Jesper Kinch-Jensen sin egen lille forretning. På projektbasis løser han konsulentopgaver for bl.a. Odense Kommune og flere fagforeninger. Hans speciale er organisations- og kompetenceudvikling. Både i dette virke og som politiker får han rigelig brug for sin evne til at lytte.

OGSÅ På privatfronten er Jesper Kinch-Jensen tro mod sit politiske ideal om, at det går bedst, når folk kommer hinanden ved. Han har boet i kollektiv i mange år, og sammen med sin egen og to andre familier har han sit hjem på landbrugsejendommen "Grønløkkegård" i den nordøstlige del af Odense ved udkanten af Vollsmose.

Interessen for musik har han med fra barndomshjemmet. Han er både til klassisk og jazz, og specielt jazzrytmerne fylder meget. Jesper Kinch-Jensen går heller ikke af vejen for at give et nummer på mundharpe og guitar. Men kun på opfordring i modsætning til sit politiske virke, hvor han gerne tager initiativet og placerer sig i front.

Åbent hus i Salen hos Socialdemokraterne, Rugårdsvej 9, Odense C, kl. 15-18.

Tro mod sit politiske ideal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce