Tres og trendy

Foto: Peter Leth-Larsen

Tres og trendy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60 ÅR: Skuespilleren og rektor på Odense Teaters Skuespillerskole Lane Lind fylder 60 år. Nu vil hun prøve kræfter som skuespiller på fuld tid

TRES, TRENDY og helt sig selv. Sådan var den modne kvinde, Lane Lind portrætterede i "Er du da sindsyg" på Cafe Liva sidste sommer.

I morgen fylder hun selv tres, og er både trendy, rolig, afbalanceret og helt sig selv. Med sit grå, krøllede hår, smilehullerne og det karakterfaste ansigt tilhører hun nu "det grå guld", en etiket der efter hendes mening er uden forbindelse med virkeligheden

- Man er jo usynlig - især over for den yngre generation der slet ikke ser os "gamle", og det selv om vi har været meget igennem og har tænkt mange tanker og set og forstået meget, sagde hun i et interview for et år siden.

LANELIND, skuespiller og rektor på Odense Teaters Elevskole de sidste 15 år, mestrer det hele - både som Hedda Gabler, Sara Brown i musicalen Guys and Dolls, som den livskraftige Jenny i Matador og ikke mindst som instruktør og rektor.

Hun er med hele vejen. Og altid med stor succes. Sidste år modtog hun således Årets Reumert for sin birolle i Grønnegårdsteatrets udgave af "Stor ståhej for ingenting".

TILSOMMER forlader hun af egen fri vilje rektorposten for i stedet at koncentrere sig om at blive skuespiller på fuld tid.

Vel vidende at det er en usikker og angstfremkaldende fremtid, hun kaster sig ud i.

Men Lane Lind er klar til at prøve den side af tilværelsen af, for hun har grundliggende nået, hvad hun ville.

Vel - hun har haft travlt men føler også, at hun nu har nået den alder, hvor hun ikke længere behøver at løbe stærkt for at være med.

Og så glæder hun sig til at få mere tid sammen med sit barnebarn, der fylder godt op i det stolte farmorhjerte.

LANELIND er uddannet skuespiller på Odense Teater i 1969, og har i de mellemliggende år været on and off på den fynske teaterscene.

I nogle år prøvede hun freelance tilværelsen som skuespiller, blandt andet ved Det Danske Teater, Folketeatret og Betty Nansen Teatret, inden hun i 1978 vendte tilbage til Fyn og blev dramalærer på Odense Teaters Skuespillerskole.

I 1990 blev hun udnævnt til rektor og samtidig tilknyttet teatret som skuespiller. I denne sæson medvirker hun for eksempel i "Kender du svimmel", der har premiere 2. april og i "Vinterforvaring".

HUNER født på Frederiksberg som datter af professor, dr. phil Martin V. Johansen og skuespilleren Lise Thomsen.

Barndommen var efter sigende problematisk, og Lane Lind har en stor del af sit liv kæmpet med følelsen af at være forladt og alene, og haft en fornemmelse af ikke at være god nok.

Da hun var lille, drømte hun om at blive læge, men droppede den plan, da hun troede, hun ikke var klog nok.

I stedet for ville hun være lærer, men også her spillede tvivlen ind. For var hun nu disciplineret nok.

Ergo var der kun skuespiller tilbage, og det er vi andre glade for, hun valgte.

da hun i 1971 fødte sønnen Mads, oplevede hun for første gang en snert af den totale lykke. Og i dag er både mor og søn ansat på Odense Teater.

Hun har senere sagt, at netop Mads er hendes livs mest fantastiske ting. Nu er barnebarnet kommet til, og Lane Lind har lært at acceptere, at hun kan nogle ting - at hun er både klog og god nok. En erkendelse som både psykologsamtaler og mødet med en indisk guru har været med til at cementere.

Når hun forlader Odense Teaters Skuespillerskole ved hun godt, at hun kommer til at savne eleverne. Hun ved også, at hun er blevet så glad for teaterverdenen, at hun stadig vil undervise og spille skuespil.

Men hun håber, at det bliver i et andet tempo, og at den ro hun dagligt finder, når hun skuer ud over markerne ved sit hus i Vejby, vil følge hende på vej.
Lane lind
Født 24. marts 1945 på Frederiksberg.

Uddannet skuespiller på Odense Teater 1969.

Været ansat på blandt andet Det Danske Teater, Aveny Teatret, Folketeatret og Betty Nansen Teatret.

Dramalærer ved Odense Teaters Skuespillerskole 1978. Ved Statens Teaterskole 1979-86.

Rektor for Odense Teaters Skuespillerskole 1990, og samtidig ansat som skuespiller på teatret.

I bestyrelsen for Dansk Skuespillerforbund 1978-82, formand for Film- og Teaterudvalget 1994-98 og for Statens Kunstfond 1996.

Mor til skuespilleren Mads M. Nielsen.

Bor i Vejby.

Tres og trendy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce