Tre gange Kvamm i Afrika

Det var ikke lysten, der drev værket, da Simon Kvamm producerede tv i slumkvarterer.

Tre gange Kvamm i Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag eftermiddag kan man se det første af tre tv-programmer med Simon Kvamm i hovedrollen. Han skal udfordre det afrikanske kulturliv, og hvis man ville have haft en rejselysten vært til programmet, var Simon Kvamm det helt forkerte valg.

Han bryder sig nemlig slet ikke om rollen, han er nærmere en anti-globetrotter, og det er da også blevet programmets titel.

At rejse i Afrika og møde den yderste fattigdom er ikke noget for den perfektionistiske musiker, der sværger til faste mønstre og forretningsgange.

Han skal blandt andet optræde med en gruppe hip-hop'ere, der ikke spilder tiden i et øvelokale, og det passer slet ikke til en Kvamm, der ikke dyrker improvisationens kunst.

Han er med i en teaterforestilling, der skal advare mod at gifte sine 13-årige døtre bort, og han skal lave program om børn, der er født med hiv.

Der er nok at blive bekymret over, især for Simon Kvamm, der ikke tidligere har rejst uden for Europa og USA.

Simon Kvamm er født i 1975 og vokset op i Silkeborg. Det musikalske gen har han muligvis fra faderen, der har spillet sammen med Henning Stærk og guitaristen i TV-2, Hans Erik Lerchenfeldt.

Efter studentereksamen og et sabbatår begyndte Simon Kvamm at læse musikvidenskab på Aarhus Universitet, og det var her, han i 1996 sammen med tre andre dannede bandet Nephew, der snart sagt har taget alle de priser, der er værd at tage.

1. november vandt nummeret "Hospital" en MTV Europe Award, og nummeret, der er indspillet på Roskilde Festivalen, gik lige ind på førstepladsen på flere hitlister.

Simon Kvamm er frontfiguren og forsanger i bandet, og desuden spiller han på et guitarlignende bærbart keyboard.

Musikvidenskab var dog ikke et fag, der kunne holde Simon Kvamms interesse fanget, så han skiftede til Danmarks Journalisthøjskole.

I 2001 fik han praktikplads på DR-programmet Ung, hvor han blandt andet oplevede Banjos Likørstue og Kenneths udskejelser. Han begyndte at spille småroller i dette univers.

Det blev startskuddet til et samarbejde med Esben Pretzmann og Rune Tolsgaard, der på det tidspunkt henrykkede P3-lytterne med Chris og Chokoladefabrikken.

Samarbejdet udviklede sig efterhånden til Drengene fra Angora, der rullede over skærmen første gang i februar 2004.

Her er Simon Kvamm blandt andre roller kendt og elsket som Team Easy On's hollandske cykelrytter Pim de Kaysergracht, der har mere end svært ved at holde sig fra diverse - eller de værste - opkvikkende og præstationsfremmende stoffer.

Cykelholdet valgte da også i forbindelse med doping­skandalerne ved dette års Tour de France at lægge kortene på bordet ved et officielt pressemøde:

Holdet har taget doping i 23 år, hvilket tvang DR2s ledelse til at afbryde samarbejdet.

Det gik dog ikke ud over Angoradrengene som sådan. De har huseret på kanalen hele efteråret i By Night.

Men Simon Kvamm har i bogstaveligste forstand også andre strenge at spille på

Sidste efterår udkom den tredje cd fra Nephew, der gik rent ind hos publikum.

Men selv om Simon Kvamm tilsyneladende har været på de rigtige steder på de rigtige tidspunkter, er der efter hans eget udsagn mere slid end held forbundet med at nå toppen. Det er ikke op-tur det hele.

- Jeg har arbejdet pissehårdt og haft alle mulige kampe med mig selv og omverdenen. Men jeg føler mig privilegeret. Jeg føler mig meget ydmyg overfor, at jeg er kommet igennem med mine ting. Men at jeg er kommet dertil, skyldes ikke held. Det er fortjent. Det synes jeg, har han sagt i et interview i Euroman tidligere på året.

Den succesfulde musiker og tv-vært bor med kæresten Stine Ellerbæk på Østerbro, og de blev for et år siden forældre til en datteren Ellinor.

Kæresten er i høj grad med til at skabe balance for Simon Kvamm i forhold til at være nærværende nu og her og ikke hele tiden gruble over planlægningen af i morgen.

Det er ikke det rene fis og ballade at være en morsom mand på tv og eftertragtet musiker, og det kan være en sur tjans at rejse rundt i Afrika som anti-globetrotter.

Tre gange Kvamm i Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce