Tørklædedronning fylder 40


Tørklædedronning fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt med de kendte. Designeren Charlotte Sparre har bidt sig fast i danskernes bevidsthed for mere end blot farverige tørklæder.

København: Hun begyndte som sælger af hårspænder og andet hårpynt på torvet i Helsingør. I dag er hun ven med en tidligere prinsesse, omgås med topmodeller og er en succesfuld forretningskvinde.

Navnet er Charlotte Sparre, og hun runder 40 år søndag den 21. december.

Siden Charlotte Sparre tog chancen og købte stoffer med sig hjem fra en ferierejse til Kina, er resten mere eller mindre historie. Det, der for alvor satte gang i karrieren i den brede offentlighed, var da den kendte danske topmodel Helena Christensen i 1999 sprang op på podiet og poserede for Sparre. Og at man er set kindkysse med prins Joachim og grevinde Alexandra lægger heller ikke hindringer i vejen for at blive kendt dansk designer.

Men ingen vej til toppen uden torne. For blot to år siden mistede hendes virksomhed hele formuen. Det skyldtes blandt andet tab på tørklæder og tasker i forbindelse med H.C. Andersens jubilæum. Konkurs var dog ikke på tale, da Charlotte Sparre valgte at afskrive en række aktiver, så hun kunne starte på en frisk. Underskuddet kom i 2006 ned på 1,6 millioner kroner, og sidste år kunne Sparre notere et minus på 92.000 kroner.

Charlotte Sparre bor i Vedbæk med sin mand, den tidligere SAS-direktør Jens Wittrup Willumsen og sin søn, Frederik. Sparre fejrer dagen privat.

/ritzau/

Tørklædedronning fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce