Tømrermester med hang til traktorer

Jørgen Hulgaard arbejder selv med i forretningen, som han driver sammen med lillebror Poul.
Foto: Jørgen Outzen

Tømrermester med hang til traktorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen Hulgaard, Ballen, droppede en tilværelse som landmand og er nu selvstændig i en alder af snart 30 år

BALLEN: Opvæksten på Lille Aagaard på Strandvej i Ballen fornægter sig ikke. Jørgen Hulgaard har en hang til traktorer og traktortræf, selv om hans levevej i dag er Ballen Tømrerforretning, som han sammen med lillebroder Poul Hulgaard har drevet siden 2005 og med værksted på de to brødres fødegård. På mandag fylder Jørgen Hulgaard 30 år.

Det lå bestemt i kortene, at Jørgen Hulgaard skulle overtage den fædrene gård, og alle hans kammerater skulle også være landmænd. Det gik anderledes for Jørgen:

- Jeg var arbejdsdreng hos tømrermester J. Mortensen og Sønner her i Ballen, og en dag spurgte mester, om jeg ville i lære. Jeg slog til og blev udlært i 2000, fortæller Jørgen Hulgaard.

Det har han aldrig fortrudt, og han mener heller ikke, at der er megen fremtid i landbruget. Hans far, Niels Vilhelm Hulgaard, solgte det meste af Lille Aagaards jord fra i 1998, og fem hektarer blev overtaget af Jørgen Hulgaard, som dog nu har forpagtet jorden ud.

- Vi har pænt med tømrerarbejde, selv om vi da kan mærke afmatningen. Vi har mange renoveringsopgaver og har aldrig satset ensidigt på nybyggeri, siger Jørgen Hulgaard.

Han og broderen driver forretningen med dem selv og tre lærlinge, hvoraf den første snart skal til svendeprøve.

Buhk-traktor sat i stand

- Vi har haft svende, men vi har mest føling med arbejdet, når vi selv arbejder med, og megen tid kan nemt komme til at foregå på kontoret, siger tømrermesteren.

Så var der lige det med traktorerne. Da han gik i skole, renoverende han en Buhk traktor, som hans farfar købte i 1960. Den står nu i en krog på værkstedet - og starter som en mis, hvis det skal være. Jørgen Hulgaard er også ejer af en Duetz traktor, som har været med i flere traktortræf.

Inden Jørgen Hulgaard begyndte som selvstændig mester, var han i seks-syv år formand for Sydfyns Landboungdom, og var primus motor i de årlige traktortræk- stævner.

- Nu må jeg nøjes med at være tilskuer, siger han.

En af de store fritidsinteresser er jagt med haglbøssen, og Jørgen Hulgaard er med i et jagtkonsortium i Lundeborg. Han kan også godt lide at få frisk luft og tankerne adspredt som fører af en motorcykel.

Privat bor Jøgen Hulgaard på Aabyvej 33 i Hundstrup - i et gammelt totalt renoveret hus, som mester naturligvis selv har klaret. Han er kæreste med Charlotte Hansen, der er ansat i Fakta i Faaborg.

I anledning af sin 30 års dag holder Jørgen Hulgaard reception på Strandvej 30, Ballen, mandag den 26. januar kl. 13-18.

Tømrermester med hang til traktorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce