»Flammen og Citronen« og »Frygtelig lykkelig« skiller sig ud på listen over nomineringerne. »To verdener« er også godt med
København: »Flammen og Citronen« og »Frygtelig lykkelig« skiller sig klart ud på listen over nomineringer, når Danmarks Film Akademi uddeler sine Robert-priser for årets bedste præstationer i dansk film.

Begge er nomineret til 14 priser, mens »To verdener«, Danmarks bud på en Oscar, følger efter med 12. »Den du frygter«, som har biografpremiere i morgen, kandiderer til 10 statuetter.

Disse fire titler konkurrerer om hovedprisen for årets bedste danske film, hvor listen desuden omfatter »Lille soldat«.

Som nomineret til bedste mandlige hovedrolle er Carsten Bjørnlund og Jakob Cedergren oppe mod de mere etablerede Anders W. Berthelsen, Thure Lindhardt og Ulrich Thomsen.

Feltet blandt de kvindelige hovedroller omfatter debutanten Rosalinde Mynster, der fik sin debut i »To verdener«. De øvrige Robert-emner i denne kategori er Lene Maria Christensen, Paprika Steen, Julie R. Ølgaard og Trine Dyrholm.

Listen over nomineringer 16 ud af 19 film, som har været indstillet. Ved en fejltagelse er to af årets premierer, »Spillets regler« og »Gaven« med henholdsvis Peter Gantzler og Henning Jensen i markante hovedroller, ikke kommet med på listen.

Robert-priserne uddeles den 1. februar. Det er 25. gang, at det sker, og vinderne hædres med en statuette, som har navn efter kunstneren Robert Jacobsen.