Tivoli vil være grøn


Tivoli vil være grøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vindenergi skal levere strømmen til Tivolis forlystelser og mange lys. Det er i hvert fald ambitionen bag ny aftale mellem Tivoli og Dong.

København: Når Tivoli fyrer op under strømmen til forlystelserne og de mange pærer i juleudstillingen, drøner strømmåleren rundt. Men fra 2010 skal energiforbruget være baseret på vindenergi. Det er planen bag et nyt klimasamarbejde mellem Tivoli og Dong Energy.

Energiforbruget skal ned, og så skal karruseller, rutsjebaner og radiobiler drives af grøn energi.

- Vi håber, at vi både kan inspirere andre til at følge i klimasporet, men også hjælpe med at sætte Danmark på verdenskortet i form af en innovativ tilgang til klimaudfordringen. At have verdens første forlystelsespark baseret på vindenergi er trods alt noget at prale af, siger administrerende direktør i Tivoli, Lars Liebst, i en pressemeddelelse.

Det grønne samarbejde går i gang næste år, og en af de første opgaver bliver at finde ud af, hvor Tivoli kan spare på strømmen.

Dong bygger tre nye vindmøller ved Avedøreværket udenfor København, og en af dem får en reklame fra Tivoli. Man kan ikke sikre, at al energi til Tivoli kommer direkte fra vindmøllen, men forlystelsesparken har forpligtet sig til at købe en energimængde, som svarer til forbruget i vindenergi. Den er lidt dyrere, men omvendt forventer Tivoli at spare lidt ved at få forbruget ned generelt.

/ritzau/

Tivoli vil være grøn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce