Tillid er nøgleordet


Tillid er nøgleordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV 2-journalisten Ole Kolster har gjort livets tabuemner til sit speciale.

Overvægt, arbejdsløshed og skilsmisser. Såre menneskelige problemer, der som tabuer oftest fejes ind under guldtæppet godt skjult bag hjemmets fire vægge.

For nogle år siden sagde tv-journalisten Ole Kolster til sig selv, at der måtte kunne laves fjernsyn om de følelsestunge begivenheder i hverdagen. Han udviklede ideen til et dokumentar-program om overvægtige danskere, fik den afsat til sine chefer på TV 2 og blev for en tid fritaget for sine vagter på Nyhederne, hvor han siden 1993 har indgået i det faste reporterhold på Kvægtorvet i Odense.

Ideen udviklede sig til hele 29 afsnit under titlen "Livet er fedt". De rullede i år 2001 over skærmen, og flere end en million seerne fulgte uge efter uge med, når overvægtige af begge køn kæmpede for at komme ned i vægt.

Siden da har den 49-årige Ole Kolster haft livsstil-programmer som sin hovedbeskæftigelse på TV 2. Nyhedernes har dog nydt godt af hans store interesse for kulturstoffet, og ikke mindst høstet gavn af hans mange kontakter inden for filmverdenen.

Kolster har i mange år været TV 2's udsendte medarbejder ved den årlige filmfestival i Cannes, og han har samtidig lavet en række portrætudsendelser med bl.a. instruktørerne Lars von Trier, Bille August og Per Fly og skuespilleren Mads Mikkelsen.

I aften sætter Ole Kolster punktum for sin seneste dokumentarserie "Farvel min elskede". Gennem ti afsnit har han fulgt blomsterhandler Jette, Lars og en håndfuld andre danskere i godt et år efter deres parforhold er gået i stykker, og serien har placeret sig sikkert på top 20 over de mest sete tv-programmer.

Kolster er naturligvis stolt over de høje seertal, men de kommer ikke bag på ham.

- Det er en god kombination af almindelige mennesker og deres kamp med de store spørgsmål i livet. Det skal røre ved os og være vedkommende, så man som seer kan spejle sit eget liv i programmerne, siger han.

Det har taget halvandet år at planlægge, optage og redigere de ti afsnit af "Farvel min elskede". Som nyhedsmand og perfektionist vil Ole Kolster have helt friske optagelser, og derfor er store dele af sidste afsnit, som sendes i aften, blevet optaget inden for de seneste to-tre uger.

Weekenden tilbragte Ole Kolster sammen med sine faste medarbejdere Rasmus og Mikkel foran computere og båndmaskiner på TV 2, og de sidste syv minutter bliver klippet lige op til udsendelsen.

- Vi tager en smuk afsked tirsdag. Det bliver en udsendelse med kærlighed, hurtige biler og pokerspil, afslører Ole Kolster på sin blog, som i parentes bemærket har haft 31.500 besøg siden september i år.

Ole Kolster har gjort tillid til et nøgleord i sine serier om livets tabuer.

- Det har åbnet døre for mig, at jeg lavede "Livet er fedt", for da viste vi også mennesker i en svær situation uden at udlevere dem. Så de, der nu melder sig til vore programmer, stoler på, at vi gør det ordentligt og ikke udleverer dem, forklarede Ole Kolster forleden til JydskeVestkysten.

Han mener samtidig, at netop åbenheden for rulende kamera har været til hjælp for de medvirkende.

- Mange griber det som en form for terapi, og mange har da også sagt til mig, at tv-kameraet har været med til at hjælpe dem videre i livet, siger Ole Kolster.

Når sidste afsnit i "Farvel min elskede" i aften er rullet over skærmen, trækker Ole Kolster sig tilbage til familien og hjemmet i Kolding. Serien har taget så megen tid, at der skal afspadseres de kommende uger.

Et nyt livsstils-projekt er endnu ikke afsat til TV 2's programflade, men Ole Kolster røber, at han har en ide og tanke på blokken.

- Det kunne være en serie om den person, der har størst betydning i de fleste menneskers liv, nemlig mor, siger han.

Tillid er nøgleordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce