Tilbage til Odense


Tilbage til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dr.med. og speciallæge i intern medicin Anders Green, Århus, er fra 1. februar ansat som professor og overlæge i klinisk epidemiologi ved Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.

Den 54-årige Anders Green kommer til Odense fra en stilling som professor ved Institut for Epidemiologi og Socialmedicin ved Århus Universitet. Men han er fuldt fortrolig med det videnskabelige miljø i Odense, hvor han både blev uddannet som læge og siden arbejdede i videnskabelige stillinger ved det daværende Odense Universitet fra 1976-1986 og igen fra 1993 til 1996.

Igennem årene har Anders Green udnyttet de gode muligheder, der er i Danmark for at drive epidemiologisk forskning. Især diabetes men også flere andre sygdomme har været i fokus med undersøgelser af store grupper af patienter på baggrund af sundhedsregistre og kliniske databaser.

I 1986 fik Anders Green Fyens Stiftstidendes forskerpris for sit arbejde med at kortlægge sygdommes hyppighed og belastning for samfundet.

I Odense var Green fra midten af 80'erne ligledes aktivt engageret i en udvidelse af det danske tvillinge-register ved det daværende Odense Universitet med cirka 20.000 danske tvillingepar.

På europæisk plan havde Anders Green i 10 år frem til 1999 ansvaret for et fælleseuropæisk forskningsprojekt, der kortlagde forekomsten af diabetes hos børn i forskellige europæiske befolkninger.

Som det seneste har Green påvist, at stigningen i antallet af danske diabetespatienter, der får medicinsk behandling, skal forklares ved en forbedret behandling og ikke ved en stigende tilgang af patienter.

Tilbage til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce