Tilbage på Fyn

Erik Klindt Andersen stiller op for Venstre ved kommunalvalget i Assens
Foto: Brian Karmark

Tilbage på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

som politiker Portræt

Efter mange år i udlandet er Erik Klindt Andersen begyndt som politiker i Assens. I dag fylder han 70

Han har i årevis rejst verden tynd som embedsmand i Udenrigsministeriet. Nu er han tilbage på sin fødeø og er netop begyndt en ny tilværelse som lokalpolitiker.

- Ja, det lyder nok underligt for mange, men for mig er det en drømmetilværelse at forsøge mig som politiker. Og så blev jeg tilmeldt valgt med tredjehøjst personlige stemmetal, siger Erik Klindt Andersen med et stort smil.

Han er fra årsskiftet blevet medlem af Assens Byråd valgt for Venstre. Han forsøgte at komme i regionsrådet ved forrige valg, men det glippede. Med nyt mod og håb var han blandt Venstres 17 kandidater ved kommunalvalget i november, og denne gang gav det pote.

- Det er jeg selvfølgelig stolt over, og jeg brænder for at arbejde for at få styr på økonomien i Assens, sagde han efter valgsejren, da avisen på sine lokalsider præsenterede ham under overskriften "Hvem er Erik?".

Nu er den politiske debutant så igen i spalterne. Denne gang fordi han fylder 70 år.

- Og I må gerne skrive, at det sker i fin form, fortæller han.

Det gode liv deler Erik Klindt Andersen med sin kone, Vibeke Busse Andersen, på Brydegårdsvej 16 i Haarby.

Da den lange karriere og omflakkende tilværelse i udenrigstjenesten var slut, slog parret sig ned på gården i landsbyen Strærup nær Haarby. Det er en idyl, der også omfatter betydelige naturværdier, og hvor Erik Klindt Andersen kan dyrke jagt i selskab med familie og gode naboer.

Han er også med i det lokale arbejde med specielt landdistriktsudviklingen i Assens Kommune og et flerårigt engagement i præsidiet for Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab.

Erik Klindt Andersen er født og opvokset på en gård ved Asperup på Nordvestfyn, hvor driften var baseret på både kvægbrug, svineproduktion og frugtavl. Han tog nogle læreår ved landbruget, var garder og studerede i England, inden han kom på landbohøjskolen. Her blev han kandidat i 1967, og kom straks i udenrigstjenesten.

Første job var i Kenya for FN-organisationen FAO. Her underviste han unge landmænd i tre år, inden han vendte hjem for i tre år at arbejde på Axelborg for Danske Slagterier.

Senere var han landbrugsattaché i England og Tyskland og virkede som statskonsulent på vigtige eksportmarkeder som Grækenland, USA, Japan og Italien.

Opgaverne var først og fremmest eksportfremme og rådgivning af danske eksportører inden for alle produktgrupper fra jordbrugserhvervene og fødevareindustrien.

Erik Klindt Andersen har den glæde, at begge hans og Vibekes børn har arvet interessen for dyr og naturen. Den ene er dyrlæge, den anden biolog.

Tilbage på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce