Til tops i en mandeverden

Lone Sehested, konstitueret politimester og anklager i sagen mod den danske lejesoldat der begik krigsforbrydelser i Kosovo.

Til tops i en mandeverden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KARRIERE: 47-årige Lone Krag Sehested skal sørge for lov og orden for 400.000 indbyggere i den ny politikreds Sydøstjylland

JUSTITSMINISTER Lene Espersen havde kun en kvinde på listen, da hun i sommer satte navn på de 11 nye politidirektører, der skal stå i spidsen for de nye store politikredse.

Det var Lone Krag Sehested, som bliver politidirektør i Sydøstjylland med kontor i Horsens. Hun er mor til tre og er med sine 47 år landets yngste politidirektør.

MED udnævnelsen har Lone Sehested nået en foreløbig top på en strålende karriere ved politiet. Den blev indledt i 1983, da hun som nyuddannet cand.jur. fra universitetet i Århus fik ansættelse som politifuldmægtig ved Odense Politi.

Her var hun i to år, inden hun fik job i Kolding og siden har hun arbejdet ved politiet i en række større byer i det syd- og sønderjyske. Sønderborg, Vejle, Haderslev, Tønder og senest Fredericia, hvor hun har været politimester siden 2003.

Gården Straarup syd for Kolding har gennem alle årene været Lone Sehesteds udgangspunkt. Jobbet med de ofte lange arbejdsdage i retten eller på kontoret har afskåret hende fra at kunne hjælpe sin mand, propritær Niels Sehested, med driften, men til gengæld har hun bestræbt sig på at være en god mor for de tre børn.

- DET HAR været vigtigt for mig, at vi kunne blive boende her på gården hele tiden, så det var lige meget for børnene, om jeg drejede til højre eller venstre, når jeg kørte ud af indkørslen. Endelig valgte jeg at være hjemme på halv tid i de otte-ti år, da jeg fik mine børn, fortæller Lone Sehested til JydskeVestkysten.

I sit nye job bliver hun ansvarlig for lov og orden i et område, der dækker cirka 400.000 indbyggere. Regionen omfatter store byer som Kolding, Vejle, Fredericia og Horsens. Hun er ligesom de øvrige politidirektører ansat på seks-årige kontrakter og får mellem 700 og 800 mand under sig.

DETERkun nogle dage siden, hun kunne skifte "mester" ud med "direktør" og hun ligger på det nærmeste vandret for at få brikkerne i den ny region på plads. Arbejdspladsen er stadig politimester-kontoret i Fredericia, og hun ved ikke præcis, hvornår hun rykker nordpå til Horsens til det nye politidirektør-kontor.

Opgaven disse dage er at få sammensat det, hun kal-der det rigtige hold. At få opbygget en åben ledelse og få skabt et godt samarbejde med medarbejdernes tillidsfolk.

Tidligere i år valgte Lone Sehested at tage sin egen form for lederuddannelse. Hun fik af Justitsministeriet bevilget tre måneders orlov fra mesterjobbet i Fredericia for at være i praktik på ledergangen i Coloplasts hovedkontor i Humlebæk.

HERLÆRTE hun begreber som "brugerdreven innovation", "fokusområder" og "teamwork". Og hele praktiktiden betragter hun i dag som meget nyttig i sit nye job som politidirektør.

Lone Sehested føler sig godt rustet både fagligt og mentalt til det nye topjob. At hun er eneste kvinde blandt de 11 nye politidirektører og skal begå sig i en mandsdomineret etat har hun ingen problemer med.

- I forvejen er Hanne Bech Hansen jo politidirektør i København. Hun er bestemt en rollemodel, der har fyldt scenen ud, siger Lone Sehested fortrøstningsfuld.

DEGODT 20 år som politi-jurist har også givet modgang undervejs.

- Heldigvis har jeg et lyst sind, men naturligvis har der da været skuffelser. Jeg har da søgt masser af job, jeg ikke har fået. Jeg har bare været så heldig bagefter at få nogle, der var bedre. Jeg synes altid, jeg er blevet godt behandlet og har lagt vægt på at have en høj etisk profil.

Man skal aldrig smække med en dør. Selv om man i begyndelsen ikke har kunne samarbejde med en person, kan det være, at vedkommende viser sig at have afgørende betydning for en menneskeligt på et senere tidspunkt, lyder det fra Lone Sehested.
Lone Krag Sehested
Født den 1. februar 1959 i Assens.

Havde sin skoletid på Duborg Skolen i Flensborg. Student fra Aabenraa.

Cand.jur. Aarhus Universitet 1983.

Odense Politi 1983-85. Kolding Politi 1985-91. Statsadvokaturen Sønderborg 1992-93. Fungerende vicepolitimester Kolding 1994-95. Politiassessor i Vejle 1995-96. Vicepolitimester Haderslev 1996-99. Konst. politimester Haderslev 1999-2000. Konst. politimester Tønder 2000-2003. Konst. politimester Fredericia 2003. Politimester Fredericia 2003.

Nytiltrådt politidirektør i Sydøstjylland på en seks-årig kontrakt.

Gift med propritær Niels Sehested. Parret har tre børn på 16, 18 og 21 år.

Til tops i en mandeverden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce