Tidligere autoforhandler fylder 80


Tidligere autoforhandler fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere autoforhandler Preben Møller, Myrehøjvej 27 A, Svendborg, der fylder 80 år tirsdag, kan se tilbage på et flot livsværk - både i bilbranchen og i den sydfynske avisverden.

Hans primære arbejdsliv har siden de unge år været knyttet til biler, og selv om hans gang nu er blevet sjældnere i Svendborg Motor Co. A/S, er hans interesse for det store autohus, hvis udvikling han i over 40 år har stået i spidsen for, usvækket.

Det var hans far, Richard Møller, der i 1922 grundlagde autohuset, der i mange år lå ved Toldbodvej nær centrum. Under Preben Møllers ledelse fuldførtes opbygningen af den udflyttede forretning på Odensevej, hvor Opel-programmet i alle årene har været firmaets grundpille, senere suppleret med bl.a. Suzuki.

Ved et generationsskifte i 1992 blev den daglige ledelse i bilhuset overdraget til nevøen, Jan Bøttiger.

Med liv og sjæl har Preben Møller ikke alene arbejdet i bilforretningen men også på flere måder taget del i byens trivsel. I næsten 40 år har han været i bestyrelsen for Svendborg Handelsstandsforening, i ledelsen for Svendborg Handelsskole og gennem 28 år været markant næstformand for A/S Svendborg Avis, der blandt andet udgiver Fyns Amts Avis.

Indtil han som 70-årig faldt for aldersgrænsen, havde bladhuset i ham en energisk forkæmper for avisen som Sydfyns selvstændige talerør. Da avisen i 1972 var i svær krise, tog han således initiativ til dannelse af en lokal støttekreds og dermed til fremskaffelse af ny aktiekapital, hvilket lykkedes over al måde.

Udadtil har Preben Møller i mange år været medlem af hovedbestyrelsen for DAF, Danmarks Automobilhandler Forening og i en periode formand for Opel-forhandler Foreningen i Danmark. Han har i 12 år været formand for DAF-import for lastbiler i Padborg og var selv i sin tid med til at stifte Importforeningen.

I sit otium har Preben Møller haft glæde bl.a. af sejlsport, tennis og squash, men der er også blevet tid til Rotary og rejser, specielt til Sydfrankrig.

Tidligere autoforhandler fylder 80

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce