Tidl. bankdirektør Otto Malmmose død


Tidl. bankdirektør Otto Malmmose død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den markant leder af Sydfyns Discontobank er død, 88 år gammel.

Forhenværende bankdirektør Otto Malmmose, Prices Have Centret. Faaborg, er efter flere års svagelighed død i går, 88 år.

Otto Malmmose var født i Faaborg, hvor hans liv i 50 år var tæt knyttet til den daværende Sydfyns Discontobank, nu Sydbank, og han var en markant personlighed.

Efter endt skolegang blev Otto Malmmose i 1938 ansat som såkaldt pen- og blækhusmedarbejder i banken, hvor han allerede samme år fik en elevstilling. Han var i 1942 udlært som bankassistent. I 1944 rejste han til København og fik ansættelse i et vekslerfirma, men allerede to år senere vendte han tilbage til Faaborg, fordi han fik tilbudt et job som fuldmægtig i banken. Her avancerede han hurtigt og var i 25 år fra 1963 til sin pensionering i foråret 1988 administrerende direktør. Da han startede som elev havde banken en halv snes medarbejdere og en balance på fire mio. kr. og i hans sidste år som chef over 100 medarbejdere og en balance på 1,3 milliarder kroner.

Gennem en menneskealder var Sydfyns Discontobank alene om at være byens bank.

Otto Malmmose fik ikke alene en stor karriere i sin egen bank, men også i bankverdenen på landsplan. Han var i mange år formand for Provinsbankforeningen og medlem af bestyrelserne for Den Danske Bankforening og Provinsbankernes Reallånefond.

Sideløbende med arbejdet i banken var Otto Malmmose særdeles aktiv i partiet Venstre. Han markerede sig tidligt inden for partiets ungdomsorganisation, VU, hvor han blev medlem af landsledelsen. Senere blev han formand for Det fynske Venstre og var gennem flere år folketingskandidat i Svendborg-kredsen. Hertil kommer, at han i perioden 1960-1974 var medlem af Faaborg Byråd og i den sidste valgperiode, 1970-74, var viceborgmester. Efter sin udtræden af byrådet fortsatte han med organisatorisk arbejde i den lokale vælgerforening.

Da Otto Malmmose forlod banken, trak han sig tilbage til en pensionstilværelse. Det var et meget stort tab for ham, at hans elskede hustru, Anna Malmmose, døde for omkring 15 år siden. Han fortsatte med at bo i egen bolig i Nørregade 6, inden han i november 2007 flyttede ind på Prices Have Centret.

Otto Malmmose efterlader sønnen Jens, der bor i Svendborg, døtrene Kirsten og Janne, der bor i henholdsvis Juelsminde og København, seks børnebørn og seks oldebørn.

Tidl. bankdirektør Otto Malmmose død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce