Teatertalentet, der blev kendt for komikken, fylder 40

(ARKIV) Skuespiller, stand-up komiker og direktør for Nørrebro Teater - Jonatan Spang. Stand up-komiker Jonatan Spang fylder 40 år den 4. februar 2018.. (Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix 2018)

Teatertalentet, der blev kendt for komikken, fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jannik Kåre Jonatan Spang Olesen, der søndag den 4. februar fylder 40 år, fik det lange navn af sine forældre "for at have noget at vælge mellem".

I børnehaven blev han kaldt Jonatan, og da han optrådte, mens han gik på teaterskolen, brugte han navnet Kåre. I dag er han igen kendt under sit tredje navn.

Jonatan Spang er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater, som han startede på i 1999 - samme år, som han vandt DM i standup. I 2003 blev han færdiguddannet og modtog to år efter Reumerts talentpris.

Selv om den 40-årige fødselar er mest kendt fra komikken, fylder drama også en stor del af karrieren.

Fra 2007 til 2009 var Jonatan Spang direktør for Nørrebro Teater. I 2012 havde han en af de bærende roller i tredje sæson af "Forbrydelsen" og medvirkede i thrilleren "Over kanten" samme år.

I 2012 debuterede Jonatan Spang også som filminstruktør med komedien "Talenttyven", hvor han selv var på rollelisten sammen med prisvindende skuespillere som Søren Malling, Nicolas Bro og Mille Lehfeldt.

Især komikken er Jonatan Spang kendt og hædret for.

I 2014 var han nomineret til prisen som Årets komiker ved Zulu Comedy Galla, og to år efter modtog han den for onemanshowet "Jonatan Spangs Danmark".

Modsat sine foregående shows adskilte dette sig markant.

- Jeg har i mange år dykket ned i den personlige fortælling, men nu er jeg lidt mere optaget af samfundet. Jeg synes ikke, at taletid er gratis, og der sker en del i tiden, der kalder på en lidt større historie, sagde Jonatan Spang til TV2.

Senest har han blandt andet stået bag og foran kameraet på den fiktionsbiografiske serie "Lillemand" på TV2 Zulu.

I efteråret kunne han ses som satirevært i DR2-programmet "Tæt på sandheden med Jonatan Spang". (Ritzau)

Teatertalentet, der blev kendt for komikken, fylder 40

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce