Teatermand står af som filmchef


Teatermand står af som filmchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Copenhagen Film Festivals leder synes, jobbet rummer for lidt kreativt arbejde. Han savner at lave teater

København: Mikkel Harder Munck-Hansen, chef for organisationen Copenhagen Film Festivals, ønsker ikke at fortsætte på posten.

- Jeg har meddelt bestyrelsen, at 1. juni efter min mening vil være et passende tidspunkt at stoppe. Men hvis der ikke er fundet en afløser, fortsætter jeg gerne, så længe det måtte være nødvendigt, siger Mikkel Harder til Ritzau.

Han overtog posten, da fire filmfestivaler i hovedstaden sidste år blev sluttet sammen i én organisation.

- Allerede i efteråret blev jeg klar over, at jeg var havnet på den forkerte hylde. Det administrative og organisatoriske arbejde fylder så meget, at jeg ikke i tilstrækkeligt omfang får brugt mine kreative sider, tilføjer han.

Mikkel Harder har en fortid som skuespilchef på Det Kongelige Teater, og han er i dag formand for Kunstrådets udvalg for scenekunst.

Mistillid til chefens arbejde

- Jeg har ikke noget job, der står og venter på mig, hverken i teatermiljøet eller andre steder. Men jeg kan mærke, at jeg ikke har lavet teater i halvandet år, og at jeg gerne vil i gang igen, erklærer han.

I december sendte medarbejderne på Copenhagen Film Festival et brev til bestyrelsen, hvor de udtrykte mistillid til festivalchefens arbejde.

- Men da havde jeg allerede meddelt den daværende bestyrelsesformand, Michael Christiansen, at det her nok ikke var det rigtige job for mig. Endvidere bundede medarbejdernes reaktion også i en vis usikkerhed om den fremtidige økonomi og dermed deres egen stilling.

Mikkel Harder Munch-Hansen fortæller, at økonomien i dag ser langt bedre ud.

- Det går, som det skal, og de tre festivaler har lige nu et samlet projekt på 20 mio. kr. Derfor synes jeg egentlig også, at det er et godt tidspunkt at stoppe.

I april rulles den røde løber ud for den første udgave af CPH: Pix, der er en sammenslutning af de to tidligere festivaler Natfilm-festivalen og Copenhagen International Film Festival.

På forhånd blev der udtrykt skepsis over for, hvordan fusionen af to festivaler med hver sin profil ville forløbe.

- Men den skepsis, synes jeg, er gjort til skamme, og jeg ser frem til, at vi kan præstere en rigtig spændende festival, slutter Mikkel Harder.

/ritzau/

Teatermand står af som filmchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce