Talknuseren


Talknuseren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fra Svanninge Portræt

Tidligere TV 2 direktør Peter Parbo ny formand for Århus Teater

Der er meget, han er godt til, men slappe af, det egner han sig ikke til - ret længe i hvert fald.

Han forlod Kvægtorvet i Odense i 2006 efter 16 år i ledelsen af TV 2. Tog hjem til sin kone Ulla i huset i Svanninge Bakker og lovede, at nu skulle han nok tage lidt afspadsering.

Pausen blev ganske kort. I Esbjerg var økonomien skredet under dagbladet JydskeVestkysten. Millionerne fossede ud af kassen, og det stolte skib styrede mod forlis.

- Lige en opgave for dig, Peter Parbo, lød sos-meldingen fra Esbjerg.

Parbo sprang til. Han har tidligere været kassemester på dagbladet Holstebro-Struer, Frederiksborg Amtsavis og TV 2-koncernen, så hvorfor ikke forsøge sig i Vestjylland?

I ni måneder tog han den daglige tur fra Svanninge til Esbjerg for at rette skuden op. Fik lukket de værste huller, skrevet fyresedler og banet vej for en ny topchef. Valget faldt på hans gamle kollega fra TV 2, Mikael Kamber, som efter to år på JydskeVestkysten nu rejser til DR.

Da Peter Parbos vikar­opgave i Esbjerg var løst, vendte han påny hjem til Svanninge Bakker og lovede at gøre endnu et forsøg på at være pensionist.

Det gik nogenlunde. Han fik læst et par historiske bøger, var ude at rejse med Ulla i det store udland, og lod sig i foråret 2008 lokke til at blive formand for Faaborg Museum.

Gemt eller glemt i de sneklædte Svanninge Bakker er Peter Parbo imidlertid ikke. I hvert fald har kulturminister Carina Christensen, (k) nu gravet talknuseren frem til endnu en opgave.

Det ellers så hæderkronede Århus Teater er havnet i dyb økonomisk krise. På to år frygtes der et hul i kassen på 10 millioner kroner, og et bittert og personligt drama endte med, at hele bestyrelsen forlod scenen.

På denne baggrund er Peter Parbo nu kaldt til undsætning. Han mødes disse dage med teatrets ledelse og den øvrige bestyrelse i Århus for at få justeret kursen.

- Jeg ser frem til at studere den genopretningsplan, som teaterchef Larsson og direktør Kærsgaard har lavet. Det er mit indtryk, at det er to kompetente chefer, siger Parbo til Århus Stiftstidende.

Selv om det er først og fremmest er i medieverdenen, at Parbo har opnået sit ry som talknuser, er han ikke ukendt med kulturens verden. Det uddybede han i et interview med Kristeligt Dagblad.

- Kultur har altid ubevidst været en del af mit liv. Jeg har gået på Århus Katedralskole, som er næsten nabo til Århus Teater. Jeg er meget glad for musik og en stor fan af Bach og Beethoven. Jeg hører meget opera, læser historiske bøger og nyder den store samling af fynske malere, som vi på Faaborg Museum har i en helt unik bygning, fortæller Peter Parbo, der nu har en ny opgave som talknuser.

Talknuseren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce