Sværvægter i bilbranchen

Portr?¶t

Sværvægter i bilbranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odensedrengen Hans Vestergaard bliver 60 og har i dag 550 ansatte

Det stod ikke at læse i krystalkuglen, at Hans Vestergaard skulle blive en af de helt store i den danske automobilbranche, men sådan har det udviklet sig for Odensedrengen, der fredag bliver 60 år.

Hans Henning Vestergaard, sådan står der på dåbsattesten, og sådan kaldte han også sig selv, indtil eventyret i autobranchen for alvor tog fat, er opvokset på Drewsensvej.

Lidt auto fik han ind i kroppen i barneårene. Vestergaard tilbragte nemlig adskillige timer i remisserne hos Odense Bytrafik på Sdr. Boulevard, hvor faderen, nu 94-årige J. P. Vestergaard, var øverste administrative chef, men der var ingen indikationer i retning af en livsgerning med de firhjulede.

Farmoderen og farfaderen skulle heller ikke jobmæssigt slægtes på. De havde en af byens førende slagterbutikker i Nørregade, men at tumle med grise- og oksekroppe og skarpe knive havde slet ikke Hans Vestergaards interesse.

Skolegangen foregik på Korsløkkeskolen, indtil han skiftede til Marie Jørgensens Drengeskole, hvorfra han afsluttede med realeksamen. Herefter kom Hans Vestergaard i lære i byens førende herreekviperingsforretning, Fenger, i Vestergade.

Den unge mand kløede på med krum hals, og man havde en forventning om, at det var i den branche fremtiden lå.

Men Hans Vestergaard ville det anderledes. Efter udstået læretid var det pludselig de firhjulede, der fik første prioritet. Han blev ansat som juniorsælger ved nu hedengangne Bülow og senere ved Naurby-biler som lastvogns- og bussælger. Hans Vestergaard var kommet på den rette hylde, og det udviklede sig med årene til mange hyldemeter, som han selv kom til at stå som førstemand for.

For 25 år siden blev han selvstændig. Sammen med Leif Pagh Sørensen overtog Hans Vestergaard forhandlingen af Volvo person- og lastvogne samt Renault personvogne i Vejle og Fredericia, og senere kom også en marineafdeling til med forhandling af Volvo Penta motorer.

I 1992 købte Hans Vestergaard sin kompagnon ud. Firmaet udvidede med Volvo lastvogne i Kolding samt Volvo busser vest for Storebælt, sidstnævnte i et nystiftet selskab, Bus Center Vest A/S. I 1995 opførte Vestergaard et højteknologisk lastvogns- og buscenter i Kolding, og firmaet ekspanderede yderligere med tilkøb af tilsvarende forretninger i Grindsted.

1. april 2000 vendte Hans Vestergaard tilbage til Fyn rent forretningsmæssigt, da han overtog Naurby Bil A/S i Odense og Svendborg, og nøjagtig et år senere blev Obelitz i Aarup indlemmet i koncernen. 1. juli 2001 sikrede Vestergaard sig Hertz Biludlejning på Fyn og i Trekantsområdet, og 1. juli 2002 opkøbte Vestergaard 40 procent af aktierne i Hertz Lease A/S med hovedsæde i København.

Endelig overtog Hans Vestergaard Fehrs forretninger i Odense, således der i jubilæumsåret er tale om et imperium med salg og værkstedsfaciliteter i Fredericia, Kolding, Odense, Svendborg, Vejle, Aarup, Horsens og Grindsted.

Hans Vestergaard forhandler i dag personvogne af mærkerne Volvo, Ford, Land Rover, Kia, Renault, Fiat og Alfa Romeo. Endvidere Volvo lastbiler og busser samt har serviceværksteder for DAF og Renault-lastbiler. I alt er der 13 filialer i koncernen samt ni udlejningssteder for Hertz. Autohuset Vestergaard, som er den egentlige betegnelse, omsætter for mere end to milliarder kroner årligt, og Hans Vestergaard er chef for godt 550 ansatte.

Ud over at drive sine mange forretninger har han også haft tid til at arbejde med tillidshverv.

I en længere årrække var han formand for VOLRAT, der er Volvo/Renault-forhandlernes forening i Danmark, og den tilsvarende i Europa, EVCDA, har Vestergaard været næstformand for.

I dag er Hans Vestergaard næstformand i de store autoriserede forhandleres indkøbsforening TECHNO, og han er formand for Bilbranchen. Sidstnævnte er en del af Dansk Industri, hvis hovedbestyrelse og forretningsudvalg Hans Vestergaard ligeledes har sæde i.

60-års dagen ønsker Hans Vestergaard at fejre under private former. Til gengæld markerer han sin forretnings 25 års jubilæum med en reception den 21. november klokken 13-17 i Vejle på firmaadressen Løversysselvej 9.

Sværvægter i bilbranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce