Susanne Bier jubler over filmmodtagelse


Susanne Bier jubler over filmmodtagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fine anmeldelser i USA af Susanne Biers »Things We Lost in the Fire«. En succes, siger filmselskabet trods skuffende billetsalg i premiere-weekenden

København:»Things We Lost in the Fire«, instruktøren Susanne Biers første engelsksprogede film, fik i weekenden blandede, men gennemgående fine anmeldelser i de amerikanske aviser.

Filmen havde premiere fredag i 1142 biografer i USA. Men selskabet DreamWorks, der har produceret filmen, erkender, at billetsalget ikke så ud til at indfrie forventningerne.

Søndag havde knap 230.000 set filmen, beregnet ud fra en forventet omsætning på 1,6 mio. dollar, som nyhedsbureauet Reuters har foretaget. Ifølge bureauet ville det give filmen en 15. plads blandt weekendens mest sete i USA.

Selskabet havde før premieren kalkuleret med, at »Things We Lost in the Fire« ville indspille tre - fire mio. i løbet af weekenden.

Lille eller stor succes

- DreamWorks har sagt til mig, at de allerede betragter filmen som en succes. Spørgsmålet er, om den bliver en lille eller en stor økonomisk succes, og det hjælper på det samlede regnskab, at det kun kostede 16 mio. dollar at lave den. Meget lidt efter amerikansk målestok, siger Susanne Bier.

Ifølge selskabet er der tale om en type film, som appellerer til et andet publikum end dem, der går efter de store »block busterne«, og som ikke nødvendigvis skal se en bestemt film med det samme. Derfor satser DreamWorks på, at den efter mund-til-mund metoden alligevel vil tiltrække et stort publikum. Også fordi de screeninger, der blev gennemført med publikum før premieren, udløste meget positive reaktioner.

Kompliceret og politisk

- DreamWorks vil meget gerne holde filmen i biograferne i lang tid. Spørgsmålet er så, om de får lov til det. I USA er den slags både meget kompliceret og meget politisk, og i sidste instans ligger afgørelsen hos Paramount, der distribuerer filmen, og hos biografejerne, tilføjer instruktøren.

Hun vendte hjem fra USA i weekenden og fortsætter mandag til London for at stille op til interview og pr-arbejde i forbindelse med filmens britiske premiere.

Filmen er et »hverdagsdrama« med Halle Berry og Benicio del Toro i hovedrollerne, og den får bl.a. rosende omtale af en af USA's mest fremtrædende anmeldere, Roger Ebert, i Chicago Sun-Times.

Han finder, at den danske instruktør er lidt for optaget af sin egen stil og overdriver brugen af nærbilleder. Alligevel kalder Ebert filmen for »et altopslugende melodrama med hjertet på det rette sted«.

- Der er også nogle, som totalt nedgør filmen. Men generelt kan jeg være meget tilfreds med kritikken, også fordi måden at anmelde på er meget hårdere, end vi kender det her i Skandinavien. I USA findes der ikke nær den respekt for instruktører og kunstnere, som vi er vant til, beretter Susanne Bier.

»Things We Lost in the Fire« får dansk premiere i januar.

/ritzau/

Susanne Bier jubler over filmmodtagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce