Succesrig sosse flyttede til Fredericia

Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard fylder 40. Foto Michael Svenningsen

Succesrig sosse flyttede til Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Bjerregaard, der onsdag den 14. juni fylder 40 år, stormede i 2011 ind i Folketinget med stor succes. Han fik knap 6000 personlige stemmer i Fredericia. Et historisk højt stemmetal fra fæstningsbyen, og han samlede i alt 8000 stemmer i Storkreds Sydjylland.

I Folketinget fik Jacob Bjerregaard fra første færd tildelt en udsat post. Han skulle som udlændinge- og integrationsordfører forsvare Thorning-regeringens flygtningepolitik.

Men Fredericia fristede for meget. Ved kommunalvalget i november 2013 fik han plads i Fredericia Byråd. Fra nytår 2014 overtog han borgmesterkæden fra Venstres Kenny Bruun Olsen.

I byrådet satser han på samarbejde.

- Vi har lavet alle væsentlige beslutninger med alle 21 medlemmer. Min arbejdsmetode er at få så mange som muligt med. Derfor går det så godt, som det gør, for Fredericia, siger Jacob Bjerregaard.

Som borgmester kan han glæde sig over, at Fredericia får den midlertidige politiskole på Ryes Kaserne. Og it-giganten Google har købt en grund til at bygge et datacenter.

Jacob Bjerregaard kom ikke sovende til sin borgmesterkæde. 2004-2008 var han formand for partiets ungdomsorganisation DSU. Ligesom partifællerne, S-gruppeformand Henrik Sass Larsen og fhv. justitsminister Morten Bødskov før ham.

Jacob Bjerregaard voksede op i Sønderborg. Familien flyttede til Bornholm, hvor han i 1997 blev student. Seks år senere blev han bachelor i offentlig forvaltning fra RUC og kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet.

Han har en fortid i Socialdemokratiets analyse - og informationsafdeling. Inden han blev borgmester var han politisk rådgiver i fagforbundet HK og pressekonsulent i Metropol.

 Jacob Bjerregaard blev i 2015 gift med Lotte Cederskjold. De har datteren Clara. Lotte Cederskjold sad i flere år i Aarhus Byråd, hvor hun var politisk ordfører. (ritzau)

Succesrig sosse flyttede til Fredericia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce