Styr på de gode billeder


Styr på de gode billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ROYALT: Katja Antabi koordinerer presseopbudet ved kronprins-parrets besøg i Odense.
Fra en ramme på væggen i Katja Antabis kontor på rådhuset i Odense vinker kronprins Frederik.

Den modsatte væg prydes af to imponerende billeder af dronning Margrethe og prins Henrik i galla.

Billederne har hængt der længe før Katja Antabi, der er informationskonsulent, fik til opgave at holde styr på presseopbudet ved det royale besøg i Odense i dag.

For det er ikke kun til anledningen, at den 32-årige cand. mag. har interesse for kongehuset. Det har hun haft, siden hun så Diana blive gift med prins Charles i England for lidt over 20 år siden.

Flere gange har hun været tilskuer til kongelige besøg, men nu er hun så selv med i planlægningen.

Det er Odense Kommune, der er vært ved kronprinsparrets visit, og derfor er det også på rådhuset på Flakhaven de mange mennesker, der skal få besøget til at klappe, sidder.

Blandt dem Katja Antabi, der er en del af rådhusets informationstjeneste.

I alt 83 journalister og fotografer er akkrediterede til begivenheden, og der er brugt måneder på at planlægge akkrediteringer, fotomuligheder, ruter, sikkerhed med videre.

Katja Antabi er cand. mag. i fransk og engelsk fra Syddansk Universitet, og da hun blev færdiguddannet i 1999 var det egentlig tanken, at hun skulle være gymnasielærer. Hun tog da også et pædagogikum som tillæg til universitetsuddannelsen, men nåede aldrig at bruge det.

For i mellemtiden kom stillingen som informationskonsulent i Odense Kommune på tværs. Stillingen var især møntet på informationsarbejde omkring flygtninge- og indvandrere.

Og da Katja Antabis far er fra Syrien, følte hun det som en ekstra kvalifikation, da hun søgte stillingen.

Og fik den - udvalgt blandt mere end 100 ansøgere.

Katja Antabi er født og opvokset i Danmark og taler kun lidt arabisk, men hun har en bred kontakt til sin syriske familie.

Når hun ikke lige holder styr på de royale pressefolk, bruger hun tiden på at tilrettelægge informationsmateriale, følge flygtninge-indvandrerrådet, lave pjecer, opdatere kommunens hjemmeside og skrive artikler til det interne personaleblad i kommunen.

Hun kommer også med input og oplæg til borgmester Anker Boye på flygtninge-indvandrer-området, når han skal til debatmøder, skrive taler eller læserbreve.

Hun har siden sin ansættelse taget flere kurser i kommunikation og håber en dag at få tid til at tage en journalistisk tillægsuddannelse.

Privat bliver der dog også tid til noget helt andet. Foruden at tilbringe tid med ægtemanden Niels Grinderslev, der er konsulent i Diabetesforeningen i Odense, får Katja Antabi også tid til at interessere sig for fodbold. Hun er ivrig Brøndbyfan.

Dog har ingen af de blå-gule koryfæer endnu fundet vej til væggene på hendes kontor - de må nøjes med at være skrivebordsbillede på computeren.

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Styr på de gode billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce