Stor af statur og som forhandler


Stor af statur og som forhandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portræt

Det er i år 25 år siden, Hans Skov Christensen blev udnævnt som administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Dermed er der også tale om en form for jubilæum, når Skov Christensen i disse dage går og venter på, at der enten bliver indgået forlig om de kommende overenskomster, eller han skal mødes med fagbevægelsen hos forligsmanden.

Hans Skov Christensen hører til blandt de egentlige kendisser i Danmark. Fordi han i så mange år har været i spidsen for først arbejdsgiverne og siden Dansk Industri, som opstod i 1992, da Industrirådet og Industriens Arbejdsgivere sluttede sig sammen.

Skov Christensen er stor i erhvervsledernes øjne. Han er også i bogstaveligste forstand stor, idet målebåndet først stopper omkring de to meter, når højden måles.

Og han er stor, når der forhandles. For han er ikke enøjet og lytter ikke kun til egne argumenter. Alt, hvad der fremkommer, vurderes nøje, og Skov Christensen er ikke bange for at bøje af.

- Han er en fantastisk diskussionspartner. Det er guld værd for mig. Jeg har aldrig oplevet, at han prøver at bearbejde eller manipulere mig til at mene noget bestemt, sagde den radikale leder Marianne Jelved og daværende økonomiminister således i starten af årtusindet.

Sådan betragtes Hans Skov Christensen også af sine forhandlingsmodstandere fra LO og fagforbundene, når de mødes i tilspidsede situationer i Forligsinstitutionen.

Arbejdstagerorganisationerne opfatter ham ikke som en modstander, men en modpart med hvem de ved, man vil opnå et for alle parter tåleligt resultat med.

Hans Skov Christensen har flere gange været nævnt som et oplagt ministeremne, men selv har han aldrig kommenteret det tema. Til gengæld har han aldrig lagt skjul på sit politiske ståsted.

Allerede i skoleårene i Aalborg og Roskilde var han formand for Konservative Gymnasiaster. Han har siddet i kommunalbestyrelsen i Herlev og været viceborgmester, og han har været opstillet til Folketinget uden at blive valgt.

På den private front led den meget troende Hans Skov Christensen i 2002 det smertelige tab at miste sin hustru, Vibeke.

Det var en tydeligt mærket DI-chef, der havde svært ved at overvinde det. Men pludselig dukkede en glad og smilende Skov Christensen op igen.

Han havde for alvor mødt advokaten Sys Rovsing, og i oktober 2006 blev de ægtefolk.

Selv om Hans Skov Christensen i princippet har nået efterlønsalderen, fortsætter han. Og han glæder sig givetvis til endnu en runde med LO og dettes bagland, hvis de igangværende overenskomstforhandlinger igen skulle trække i langdrag.

Stor af statur og som forhandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce