Stemmer i Mister Fjordager

Foto: ROBERT WENGLER

Stemmer i Mister Fjordager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITISK GENISTREG: Som formand for knap 3000 medlemmer i Fjordager IF har Helge Pasfall en stor kontakt- og berøringsflade

DET ER lidt af en strategisk genistreg, den fynske amtsborgmester og borgmesterkandidat i Odense, Jan Boye, har begået ved at overtale Helge Pasfall til at stille op for De Konservative til byrådsvalget i november. For toppolitiker og -håndbolddommer Boye er udmærket klar over, at der er stemmer i "Mister Fjordager", som er kendt af Gud og hver mand i den nordøstlige bydel - specielt i idrættens verden.

Helge Pasfall har i 26 år stået i spidsen for Fyns største idrætsforening, Fjordager IF, der tæller knap 3000 medlemmer, og det alene giver naturligvis en stor kontakt- og berøringsflade.

HOVEDFORMANDEN fik først opfordringen til at stille op for et par måneder siden, og selv om han ikke var medlem af noget parti på det tidspunkt, blev han det hurtigt, for han har altid interesseret sig for politik og i mange år stemt konservativt. Og han anser heller ikke den forholdsvis høje alder på 61 år som nogen hindring for at debutere i byrådet - tværtimod har han en enorm erfaring at øse af, især når det handler om børn, unge, uddannelse og beskæftigelse.

DEN NYE konservative byrådskandidat kender sin by og kommune særdeles godt, for han er født og opvokset i Odense. I 1950 bosatte familien sig mellem Seden og Bullerup, og da sønnen Helge blev gift i 1966, flyttede det nygifte par til Bullerup - nærmere bestemt Markhaven 25, hvor parret stadig har adresse. I dag tæller familien yderligere to voksne døtre, som bor i Odense og Svendborg, og fire børnebørn.

ARBEJDSMÆSSIGT er Helge Pasfall uddannet på Odense Teknikum og Odense Tekniske Skole, hvor han senere blev ansat.

Først var han dog fra 1969 til 1986 produktionsteknisk leder og planlægningsleder på automatfabrikken Wittenborg, inden han blev produktionsteknisk chef og produktionschef på Roulunds Fabriker. I 1996 skiftede han spor og blev uddannelsesleder inden for smede- og industriteknik på Odense Tekniske Skole - et job han stadig beklæder. Det fortsætter han med, selv om han skulle blive valgt ind i byrådet og dåbsattesten giver mulighed for efterløn. Også formandsjobbet i Fjordager IF prioriteres fortsat højt.

FOR DET er i idrættens verden, at han har skabt sig et navn og er blevet et kendt ansigt. Efter en aktiv periode som håndboldspiller blev han leder og senere formand i Seden Idrætsforening, og da Seden og Agedrup var slået sammen i én kommune og én idrætsforening, påtog Helge Pasfall sig jobbet som formand for fodboldafdelingen i den fusionerede Fjordager IF. Senere blev han næstformand i hovedafdelingen for til sidst at sætte sig i stolen som hovedformand i 1979. Det har han så været uafbrudt i 26 år, og han kunne således fejre 25 års jubilæum i fjor.

I Pasfalls lange regeringstid er foreningen bare vokset og vokset. Den tæller i dag 11 afdelinger, og han har ikke bare siddet på sin "flade" og været den administrative leder. Han har hele tiden taget nye initiativer og fået idéer til, hvordan foreningen kunne udvikle sig - det der med et moderne og lidt slidt ord også kaldes innovation.

I TAKT med det stigende antal idrætsgrene og medlemmer er faciliteterne blevet udvidet, så den første hal fra halvfjerdserne nu er en del af et større idrætscenter. Fjordager IF er bydelens største ejendomsbesidder, og den er i dag en millionforretning med lønnede medarbejdere.

Den arbejdsomme og idérige hovedformand har hele tiden tænkt på nye måder at skaffe penge til driften, og i klubbladet "Boldøjet" har han ofte sendt prøveballoner op ud fra devisen, at hverken foreningen eller lokalsamfundet skal stå stille.

Således har Fjordager IF været med til at give mange af Vollsmoses unge indvandrere en bedre integration gennem idræt og motion, herunder brug af motionsrummet, og Helge Pasfall har meget naturligt fået sæde i Firkantens kvarterløftsgruppe. Han mener i det hele taget, at idrætten har en ledende og betydningsfuld rolle at spille, og derfor har Fjordager IF også tætte relationer til andre lokale foreninger - blandt an-dre erhvervsklubben, hvor idrætsformanden har en bestyrelsespost.

FOR HAM er elite og bredde hinandens forudsætninger, og han følger derfor lige så gerne Fjordagers kampe på hjemmebane som OB´s superligaopgør på stadion.

Blandingen af elite og bredde ser man også i H.C. Andersen Maraton, som på få er blevet en kæmpe sportslig succes på internationalt plan for Fjordager IF med Torben Simonsen som løbsleder og Helge Pasfall som "opvarter" for politikere og topembedsmænd.

Nogle kalder ham Fjordagers "bykonge", fordi han har lederevner og kan træffe beslutninger. Formandskriser har der dog også været, som da Helge Pasfall kæmpede for en ekstra Fjordagerhal i Seden. Han måtte dog bøje sig for massive ønsker om at få hallen placeret i Agedrup.

ELLERS slapper den travle idræts- og uddannelsesleder af med sang i Fynbo-koret, som han har været medlem af i 25 år og formand for siden 1995, ligesom han sirligt passer hus og have.

- Hvorfor aldrig en politisk karriere for en mand med den pondus?, lød spørgsmålet i en artikel i Stiftstidende i anledning af Pasfalls 25 års formandsjubilæum sidste år.

Måske Jan Boye fik inspiration til inklinationen til en politikerdans fra den!

Stemmer i Mister Fjordager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce