Stadig energi

Odense.Direktør Gunnar Juul FOTO:John Fredy
Foto: John Fredy

Stadig energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

i købmanden Portræt

Tidligere direktør i H.J. Hansen i Odense Gunnar V. Juul fylder 75 år i dag

Den gamle købmand Gunnar V. Juul og det hæderkronede Odense-firma H.J. Hansen A/S i Vestergade var i årtier uadskillelige som var det siamesiske tvillinger.

Først i fjor, da bøgen skulle springe ud, skiltes parterne, ganske udramatisk, men alligevel lidt vemodigt.

Det var da 50 år siden, Gunnar V. Juul blev ansat i firmaet. Han havde overdraget ledelsen til andre og fandt derfor anledning til at holde sit 50-års jubilæum og ellers gå på pension.

I dag kan den gamle Odense-købmand på ny lade sig hylde. Denne gang med en personlig mærkedag, nemlig sin 75-års fødselsdag.

Han lever et aktivt og udadvendt liv og kan dårligt begive sig ud i byen uden at blive genkendt af gamle venner og forretningsforbindelser.

Mange genkender ham fra forretningen i Vestergade, andre husker ham fra tiden, da han som drivkraft fik skabt sammenhold hos de forretningsdrivende i byens centrum ved dannelsen af foreningen Odense City med ham som en dynamisk og idérig formand. Og da Rosengårdcentret skød op i byens udkant, tog han udfordringen med åben pande og i ægte købmandsånd.

- Konkurrence er sundt og garant for udvikling, lød det fra den fremsynede købmand.

Sin uddannelse fik Gunnar V. Juul i en købmandsforretning i fødebyen Ribe. Efter læretiden arbejdede han en årrække i Vejle, Horsens og Århus, inden han i 1959 blev hentet til Odense som forretningsfører hos H.J. Hansen i Vestergade.

Dengang var der mest almindelige dagligvarer på hylderne, men dem ville den unge Juul gerne have suppleret med blandt andet vin, kaffe, te og delikatesser. Idéen kendte han fra det store udland, og den fandt da også indpas i Odense.

Ikke mindst vinen fik en hovedrolle, og da H.J. Hansen i 1976 blev registreret som vin- importør, sprang propperne lystigt i den gamle forretning. Gunnar V. Juul og H.J. Hansen blev snart storleverandør til hotel- og restaurationsbranchen og fik på et tidspunkt egen base i København.

Gunnar Juul var også idémand til forretninger i andre byer, og med sin fine næse for de rigtige vine og producenter rejste han selv verden tynd for at sikre kvalitet på hylderne.

Da Gunnar V. Juul tog første skridt til sin pensionering, overlod han i 1997 den daglige ledelse til adm. direktør Erling Søgaard. Han fortsatte dog som medlem af bestyrelsen og var i 2004 med til at skabe det nu lukkede Rosenbæk Gårdmarked bag den gamle købmandsgård i Vestergade.

Den utrættelige energi, som har præget Gunnar V. Juul i de mange år, synes ikke opbrugt endnu. En del brænder han af, når han blandt venner nyder den fri natur ved Hollufgård som medlem af Odense Golfklub.

Stadig energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce