Ståle Solbakken fylder 50

Norsk fodboldtræner Ståle Solbakken, fylder 50 år tirsdag den 27. februar 2018. . (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Ståle Solbakken fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er svært at finde en person i nyere dansk fodboldhistorie, der har haft større indflydelse på Superligaen end Ståle Solbakken, der fylder 50 år tirsdag den 27. februar.

Nordmanden entrerede Danmarks bedste fodboldrække en martsdag i 1998.

Først fra sommeren 2017 mødte han vedvarende modgang, men lad os indlede med at skrue tiden tilbage.

Midtbanestrategen Solbakken havde skiftet det hårde miljø i Wimbledon ud med AaB. Sammen med nordjyderne vandt han 3-1 over Aarhus Fremad i sin superligadebut.

Og netop sejre har kendetegnet skaldede Solbakkens tid i Danmark - i hvert fald indtil i denne sæson.

Efter at have haft en rolle i AaB's mesterskab i 1999 og FC Københavns i 2001 måtte han dog indstille sig på et nyt liv med pacemaker.

Under FCK-træningen 13. marts 2001 faldt Solbakken om og var død i syv minutter, før han blev genoplivet i ambulancen.

Det blev slutningen på hans aktive karriere. Fra en lederrolle på banen søgte han nu imod en lederrolle på sidelinjen.

Først trænede han HamKam i Norge, før han fra januar 2006 var tilbage i FCK. Det skulle vise sig at være en "gamechanger" i dansk topfodbold.

Solbakken vandt et halvt år senere mesterskabet foran Michael Laudrups Brøndby. Og siden dengang har FCK-toget overhalet den i mange år dominerende konkurrent fra den københavnske vestegn, hvis man måler på titler.

Syv gange har Solbakken vundet det danske mesterskab som træner, og fire gange har han vundet DBU Pokalen. Det endda selv om han uden succes prøvede sig af uden for Danmarks grænser fra 2011 til 2013, hvorefter han vendte tilbage til FCK.

I sidste sæson stod FCK bag et af de mest suveræne danske mesterskaber, og holdet præsterede forbilledligt i Champions League. Men i denne sæson har FCK for første gang under Solbakken været i voldsom modvind.

Allerede i slutningen af februar er alt håb om succes ude. Holdet er røget ud af pokalturneringen og Europa League, og sæsonens klare guldfavorit er aktuelt 11 point fra top-3 - og 21 point fra guldet.

Men som selvsikre Solbakken sagde i Jyllands-Posten tidligere i februar, da han blev mødt med kritiske spørgsmål om en potentiel fyring efter FCK's uvant lange periode som underpræsterende mesterhold:

- Be careful what you wish for. Hvem anden skulle være bedre end jeg? (Ritzau)

Ståle Solbakken fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce