Sportens ankermand

Morten Ankerdal er kendt som vært fra "LPS" på TV 2.

Sportens ankermand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

34-årige Morten Ankerdal skal de næste uge servere EM i fodbold for TV 2's seere

Det er en rutineret herre, som TV 2 Sporten har valgt som ankermand i studiet på Kvægtorvet under det forestående EM i fodbold.

Morten Ankerdal hedder han. Den 34-årige journalist er i gang med sin sæson nummer ni på TV 2 Sporten, og han vil af sportsglade seere være et kendt ansigt fra programmet "LPS".

Det var først og fremmest hans job som studievært på "Lige På og Sport", der tidligere i år fik Billed-Bladets læsere til at kåre ham som "Årets stjerneskud".

At det var sporten, der blev arbejdsplads for unge Ankerdal i sin tid, er bestemt ikke nogen tilfældighed. Hans far, Steen Ankerdal, har i årtier været en kendt sportsredaktør i København, og lille Morten blev ofte slæbt med far på arbejde.

Hermed blev sporten en stor del af Morten Ankerdals barndom og ungdomsår, og da Morten Stig Christensen i maj 1998 ansatte ham på TV 2 Sporten, var det en drøm, der gik i opfyldelse. Inden da havde han dog været en smut omkring jurastudiet og i et par år arbejdet i rejsebranchen.

På TV 2 har han lavet sportsnyheder, skrevet tekst-tv og lavet indslag til "LPS." De senere år er han også blevet brugt som kommentator på badminton, håndbold, alpint skiløb, golf og tennis. Særlig badminton er han vild med, og i fritiden har han selv svinget ketsjeren hjemme i Greve, hvor han i dag nyder kvalitetstiden med familien, når jobbet i Odense ikke kalder.

Et af de indslag, han selv er særdeles godt tilfreds med, er hans interview med golfstjernen Tiger Woods.

- Det var i 2003 og jeg jagtede ham i fem lange dage til en Europa Tour turnering i Hamburg. Hver dag samlede flere hundrede pressefolk sig om ham, når han havde underskrevet sit scorekort bag 18. green. I små 10 minutter var der spørgetid. De første dage var jeg langt fra stjernen, men om lørdagen var det pludselig mig, der var den heldige i presseklyngen. Det glemmer jeg aldrig, fortæller han med synlig stolthed.

De kommende ugers Europamesterskab i fodbold, som afvikles i Schweiz og Østrig, bliver Morten Ankerdals hidtil største udfordring foran kameraet.

Han er vært i EM-studiet på Kvægtorvet i Odense, der er omdrejningspunkt for hele TV 2's dækning af slutrunden.

Åbningskampen spilles på lørdag og der er finale søndag den 29. juni. Tv-dækningen begynder imidlertid allerede i aften, når EM-studiet åbner og hver aften i ugens løb vil varme op til slutrunden.

Som studievært skal Morten Ankerdal optræde som spilfordeleren med det store overblik. Og TV 2 Sporten mener selv at have sammensat et klassemandskab, der vil give de danske sportsseere en god dækning af slutrunden.

Ved sin side hjemme i studiet har Morten Ankerdal fodboldeksperterne Flemming Povlsen og Troels Bech, der er henholdsvis gammel EM-helt og superanalytiker.

Også i kommentorboksene på de otte EM-stadions i Schweiz og Østrig er der placeret en skare af garvede folk. Flemming Toft, Thomas Kristensen og Dennis Ritter er TV 2's egne faste folk, og de får kloge ord med på vejen fra OB-spilleren Thomas Helveg og trænerne Erik Rasmussen og Mark Strudal.

Thomas Helveg er debutant som tv-kommentator ved en EM-slutrunde, men han er til gengæld en rutineret herre, der i 13 år har været udlandsprofessionel.

Sportens ankermand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce