Spejdernes borgmester


Spejdernes borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEJRCHEF: Tre års forberedelser og lejren Blå Sommer 2004 er slut for Jesper Bech Madsen fra Aunslev
Mere end 21.000 spejdere har nu forladt lejren Blå Sommer syd for Aabenraa. Dermed er omkring tre års forberedelser og arbejde slut for lærer Jesper Bech Madsen. Han har brugt weekenden til at slappe lidt af hjemme i Aunslev ved Nyborg, inden et nyt skoleår begynder på Hindsholmskolen i Dalby.

Sammen med spejder- og lærerkollegaen Jette Rasmussen fra Ringsted har Jesper Bech Madsen været lejrchef for det store arrangement, som Det Danske Spejderkorps holder hvert femte år. Lidt populært sagt kan han siges at have fungeret som en slags borgmester for et samfund på størrelse med en halvstor provinsby.

HELTUKENDT med den slags opgaver var Jesper Bech Madsen ikke, da korpsledelsen for tre år siden valgte ham og Jette Rasmussen til at stå for Blå Sommer 2004. Tre gange har han haft forskellige opgaver på lederplan ved tidligere landslejre, inden han nåede den absolutte top som en slags kulmination på mange år i den blå spejderuniform.

Den nu 41-årige Jesper Bech Madsen er fra Ullerslev. Her blev han spejder i den lokale gruppe i 1974, og siden har spejderarbejdet fyldt en meget stor del af hans tilværelse. Naturligvis som spejder og patruljefører i drengeårene, og derefter i ungdoms- og voksentilværelsen som tropsleder, gruppeleder samt divisionschef for først Danehofdivisionen og efter en sammenlægning den nuværende Egeskovdivision.

RETTIDLIGT fandt ledelsen af Det Danske Spejderkorps ud af, at i Jesper Bech Madsen har de en mand, som det er værd at satse på. Ide senere år har han løst en række opgaver på centralt plan for korpset. Det gælder ikke mindst omkring arbejdet for og med de ældste spejdere i aldersgruppen fra 16 til 23 år.

I den alder forlader mange unge spejderiet, fordi så mange andre ting trækker fra et hav af fritidstilbud. Det kræver en særlig indsats at holde fast på denne gruppe, og det betragter Jesper Bech Madsen som en udfordring.

Drivkraften er først og fremmest interessen for børn og unge. De skal have noget godt og sundt at beskæftige sig med i fritiden. Selvsagt mener Jesper Bech Madsen, at børne- og ungdomskorpsene har et virkeligt godt tilbud med fokus på fællesskab og fælles oplevelser. Han ser også et vigtigt socialt aspekt blandt spejderne ved at lade børn lede børn.

VEJENTIL jobbet bag katedret har været en smule kringlet og igen drevet af lyst til at omgås børn og unge. Oprindeligt er Jesper Bech Madsen uddannet i en herretøjsbutik i Nyborg. Han fortsatte som salgskonsulent og salgschef, og han har solgt så forskellige ting som søde sager, engangsbleer og abonnementer for Falck.

En tid som ledig førte til en beslutning om at følge i slægtens spor. En stor del af Jesper Bech Madsens familie er lærere, og hans far var i mange år viceskoleinspektør i fødebyen Ullerslev.

Jesper Bech Madsen tog på seminarium i Odense. Han blev færdig som lærer i 1998 og har siden været ansat på Hindsholmskolen i Dalby. Her underviser han i dansk, historie og religion. Tidligere var hjemkundskab med madlavning som et vigtigt element også på timeplanen.

Læreren og spejderlederen interesserer sig nemlig for mad med hovedvægt på gode råvarer. Netop sund mad har helt bevidst været et af de gennemgående temaer på Blå Sommer.

I vennekredsen er Jesper Bech Madsen kendt som ganske ferm i køkkenet. Han kan andet end lave spejdernes karakteristiske havregrød med røgsmag fra den åbne ild.

PÅ HJEMMEFRONTEN er Jesper Bech Madsen sikret opbakning, når han bruger en meget stor del af sin tid i spejderuniformen. Både hustruen og datteren er med i Det Danske Spejderkorps og har naturligvis været med på Blå Sommer. Trods travlhed for lejrchefen lykkedes det - med hans egne ord - at være sammen med familien i det mindste en enkelt gang hver dag.

De mange spejdere forlod den midlertidige teltby i sidste uge. Jesper Bech Madsen måtte dog blive lidt længere for at være med til at lukke og slukke.

Først op til weekenden nåede han til hjemmet i Aunslev for at slappe lidt af i selskab med familien og det nedlagte landbrugs bestand af hest, æsler, kat og hund, inden han er klar til et nyt skoleår fra i dag.

- Min arbejdsgiver og mine kolleger på Hindsholmskolen har været fantastisk overbærende. Ellers kunne jeg ikke have påtaget mig et så stort arbejde. Det tager masser af tid både før og under Blå Sommer, må Jesper

Bech Madsen konstatere.

Spejdernes borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce