Snart 62

Jørgen Lindegaard, topchef i ISS.
Foto: HAGLUND MARTIN KURT/POLFOTO

Snart 62

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- farvel og tak Portræt

Den tidligere chef for bl.a. Fyns Telefon og SAS, Jørgen Lindegaard, siger farvel til ISS på grund af alder

Det vækker opsigt på direktionsgangene og i medierne, når en topchef i erhvervslivet bliver kasseret.

Således også med Jørgen Lindegaard. Han må nu gå som topchef i ISS-koncernen med dens 485.000 ansatte i over 50 lande. Roret skal han overgive til den 48-årige Jeff Gravenhorst - og det sker ikke helt efter Jørgen Lindegaards eget ønske.

Se blot, hvad bestyrelsesformand Ole Andersen i går sagde til Berlingske Tidende:

"Jørgen bliver 62 i år. Man kan ikke løbe fra sin dåbsattest, og derfor har vi haft en åben dialog med Jørgen om, hvornår det vil være den rette tid til et generationsskifte."

Og til Børsen supplerer et andet medlem af ISS-bestyrelsen, Peter Korsholm:

"Husk på, at Jørgen Lindegaard nærmer sig de 62 år, og vi havde en ung, intern kandidat."

Fældet af dåbsattesten eller ej. Én af erhvervslivets absolutte topchefer må på jobjagt.

- Jeg har jo bred erfaring fra en række brancher og venter at kunne få noget spændende bestyrelsesarbejde. Jeg vil ikke arbejde fuldtids længere, men håber at kunne bruges af nogle interessante virksomheder, sagde den snart forhenværende topchef i går til Berlingske Tidende.

Jørgen Lindegaard var med sin studentereksamen i Kolding klar til at gå i sin fars fodspor og blive civilingeniør. Hans speciale var telefoni, og efter et kort stop hos Philips, blev han i 1977 ansat ved det daværende Fyns Telefon i Odense.

Her formede og udviklede han i de følgende 14 år sine lederevner. Steg i graderne til administrerende direktør, og i 1991 fik storebror, KTAS, øje på hans resultater og evner, og hentede ham til København som øverste chef.

Næste trin på karrierestigen var som koncernchef i GN Store Nord. Han fik selskabets aktier til at stige og stige, og blev betragtet som lidt af en mirakelmager. Sådan én kunne SAS gode bruge, og Lindegaard blev derfor i 2001 headhuntet til chefstolen i hovedsædet i Stockholm.

I fem lange år sled og slæbte han for at bringe luftfartselskabet på rette kurs, men uden det store held. I 2006 kastede han håndklædet i ringen, og vendte ned på jorden igen som koncernchef i rengøringskoncernen ISS.

Her har han siden siddet stødt ved roret og styret koncernen, indtil han nu løber ind i uvejr i form af sin dåbsattest. Ungt blod skal til, siger investorerne. Lindegaard må til april overlade chefstolen til den 14 år yngre Jeff Gravenhorst, og tage til takke med en post i ISS-bestyrelsen.

At der bliver mere fritid fremover, er en kendsgerning, og her har Jørgen Lindegaard store planer. Samlingen af gamle biler trænger til at blive opdateret, han vil sejle noget mere, og så er der fire børnebørn, som han gerne vil bruge mere tid sammen med.

Snart 62

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce