Slut med Kurts profil


Slut med Kurts profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Kurt Strand takker af som vært på profilen efter næsten otte år for at blive vært på Deadline
Hver onsdag klokken 21.25 har danske tv-seere kunnet række ud efter fjernbetjeningen. Hvis de tændte på DR1, ville Kurt Strand tone frem på skærmen og byde dem velkommen til ugens "Profilen" for derefter at indlede sin skudsalve af spørgsmål til aftenens gæst.

Onsdag den 16. juni skete det for sidste gang.

Efter sommerferien skifter Kurt Strand nemlig titlen som vært for interviewprogrammet Profilen ud med én, som vært for nyhedsprogrammet Deadline på DR2.

-Jeg har lavet det samme program i syv og et halvt år, og det sidste års tid har jeg puslet med tanken om at finde noget andet at lave. Når man så får et godt tilbud, slår man jo til, fortæller den 48-årige studievært.

DET ER ikke uden vemod, at han siger farvel til sin værtsstol på Profilen, for arbejdet har givet ham nogle rammer, de fleste journalister kun drømmer om.

-Jeg kommer til at savne det fantastiske privilegium, det er, kun at skulle lave én historie om ugen. De fleste journalister laver mindst en historie om dagen. Men det er også et pres, for når man har så lang tid, skal man helst finde den helt rigtige gæst at interviewe, og det lykkes ikke altid. Man kan jo ikke tvinge folk i tv, siger Kurt Strand.

EN AF de Profilen-gæster, som DR-journalisten selv har været mest begejstret for at interviewe, var Jan Guillou.

Den svenske forfatters bog "Ondskab" om sin grusomme opvækst var netop blevet filmatiseret, og bogen var aftenens tema.

-Det var et interview, hvor jeg kom ind under huden på et andet menneske og blev klogere på både nogle af de store og små ting i livet. Han gav virkelig noget af sig selv, og det er afgørende for interviewet, fortæller Kurt Strand.

Det er dog ikke alle interviews, der går så godt som Guillou-aftenen - selv ikke for Danmarks interivewkonge nummer ét, der har skrevet flere roste bøger om god interviewteknik og ofte bliver brugt som underviser og foredragsholder om emnet.

En gammel rotte kan også fejle, og der er kontant afregning fra seerne, når det sker.

REKORDEN i vrede seerhenvendelser kom efter en Profilen med Peter Brixtofte, hvor Kurt Strand interviewede ham om nogle ungdomsboliger.

Det var før, sagen om vindrikkeriet kom frem. I løbet af de første 20 minutter efter udsendelsen var slut, kom der 120 e-mails.

-Folk skrev, at jeg var uduelig og burde fyres med det samme, når jeg var for dum til at forstå, hvad Brixtofte sagde. Og de havde ret. Interviewet havde udviklet sig til et regulært skænderi, så jeg skrev tilbage til dem, at jeg var enig, husker Kurt Strand.

NÅR FOLK mener, at man er gået over stregen, skal man nok få det at vide,« tilføjer han.

Men nu står der altså Deadline på kalenderen, og Kurt Strand glæder sig til at arbejde med mere dagsaktuelle historier og "komme tilbage i nyhedsstrømmen".

Der er dog et par uger endnu, til den nye karriere som Deadlinevært indtræffer. I mellemtiden hygger Kurt Strand sig i villaen i Espergærde sammen med sin hustru og børnene på 11 og 15 år, imens han kigger ud på græsplænen, der trænger til at blive slået.

Kurt Strand.

Slut med Kurts profil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce