Skuespillerinden, der vil skabe magi, fylder 70

Skuespiller Solbjørg Højfeldt fylder 70 år lørdag d. 10 juni. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Skuespillerinden, der vil skabe magi, fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den prisbelønnede skuespillerinde Solbjørg Højfeldt, der lørdag den 10. juni fylder 70 år, er uddannet ved Aalborg Teater og har siden 70'erne optrådt på de fleste af landets teatre og indtaget roller i en lang række tv-serier og film.

Hun fik sit gennembrud i hovedrollen i filmen "Slingrevalsen" i 80'erne, hvor hun vandt den prestigefyldte Bodil-statuette. Skuespil har været en naturlig udtryksform for skuespillerinden.

- Jeg blev skuespiller, fordi jeg kan lide at lytte og sætte mig i andres sted. Jeg havde ledt efter en måde at udtrykke mig på, og skuespil føltes rigtigt, siger hun.

Hun havde egentlig drømt om at blive læge, men udsigten til lange studier tiltrak hende ikke. I dag håber hun på, at hendes optræden og fortællinger kan kurere og sprede glæde blandt publikum.

- Der er noget ved at være skuespiller. Det kan godt være, at jeg ikke kan helbrede fysisk som læge, men jeg kan måske helbrede åndeligt, siger hun.

Når det røde tæppe falder, og klapsalver afslutter en forestilling, holder hun af at tale med sit publikum om deres fælles oplevelse. Magi kan opfylde rummet og skabe en forbindelse mellem hende og gæsterne under en forestilling.

- Når publikum trækker vejret ind, idet lyset går ud. Og først puster ud, når lyset tændes. Det fås ikke bedre. Det er en helt fantastisk oplevelse, når vi trækker vejret samtidig og bliver en del af hinanden, siger hun.

Skuespillerinden er gift med skuespilleren Henning Jensen på 33. år. Hun håber på godt vejr, når hun skal fejre sine 70 år, hvor hun har inviteret venner og familie til frokost i skoven. (ritzau)

Skuespillerinden, der vil skabe magi, fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce