Skotsk mester


Skotsk mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

i brudekjoler Portræt

Den 39-årige fynbo Mette Baille klarer sig flot i Edinburgh og er nu kåret som årets designer af brudekjoler

Skotterne har ord for ikke at punge ud med deres pund, men det gælder ikke, når de skal klædes på til bryllupper og andre festlige lejligheder.

Det kan den 39-årige fynske designer Mette Baille skrive under på.

Hun har i ti år drevet egen forretning i den skotske hovedstad Edinburgh, og i dag har hun tre ansatte og et stort klientel af lokale berømtheder som kunder i "Freja Designer Dressmaking".

- Ja, det er kendte fra politik og jura samt sports- og tv-folk, fortæller hun stolt.

Hun har netop fået et skulderklap, som kan give endnu mere arbejde. Det er titlen som årets brudekjole-designer i Skotland. Hun duellerede med tre andre forretninger om titlen i fjor, men uden at vinde.

- Derfor er jeg rigtig glad for sejren i år, siger hun.

Mette Baille bosatte sig i Skotland i 1999 sammen med sin mand Duncan. Hun havde da arbejdet et år i England som tilskærer for Marks & Spencer.

I Edinburgh åbnede hun sin forretning i et nedlagt bageri som samtidig var bopæl. Efter et par år var forretningen vokset så meget, at hun købte nabohuset til butikken.

- Jeg laver mange jakkesæt for damer, der er advokater eller dommere, og samtidig arbejder jeg stadig en del i tweed, men mest af alt laver jeg kjoler til bryllupper, fortæller hun.

- Det er rigtig skægt. Vi laver alt fra slanke bløde kjoler med bløde draperinger inspireret af moden i 20’erne. Vi syr bl.a. kjoler med strutskørter og masser af tulle inspireret at 50’erne. I denne sæson har vi lavet mange brudekjoler med "vintage" detaljer, det kan være blonder eller hånd- brodering eller andet.

Mette Baille fortæller også, at hun bruger megen tid på museer og på historiske bøger, ikke kun for at se, hvordan kjolerne var sat sammen, men også for ligesom at komme "under huden" på de mennesker, der valgte det tøj og finde ud af, hvad de gerne ville opnå med at se sådan ud.

- Vores beklædning er en del af den kommunikation, vi sender ud hele dagen lang. Vi bliver dømt på sekunder på hvad tøj vi har på og hvad det siger om os, fortæller hun.

Mette Baille havde sin opvækst i fynske Verninge og blev uddannet beklædningsformgiver med skind, læder og pelse som speciale på Odense Håndarbejds Seminarium.

Hun arbejdede på systue i København en tid, og har også været daglig leder af en pelsforretning i Middelfart. På en rundrejse i Australien i 1991 mødte hun skotske Duncan, som hun senere blev gift med. Parret slog sig ned i Edinburgh, og Duncan har arbejdet for Arla Foods og som kemiingeniør i oliebranchen, mens Mette Baille med flid og dygtighed har bygget sin forretning op.

Og som en foreløbig kulmination på succesen kan hun nu kalde sig skotsk mester i design af brudekjoler.

Skotsk mester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce