BLÅ BOG: Stiftstidendes chefredaktør Egon Tøttrup og kronprinsesse Mary er blandt de 247 nye navne i Kraks Blå Bog
- Skide godt, Egon!

Kan vi - undskyld sprogbruget - nu sige på denne avis til vor egen chefredaktør Egon Tøttrup, for han er blandt de 247 nye navne, som er fundet værdige til optagelse i Kraks Blå Bog.

Fyens Stiftstidendes 60-årige chefredaktør er kommet i fint selskab med blandt andre kronprinsesse Mary, som nok er den mest prominente af de debuterende i 2004-2005-udgaven over de mest markante og betydende, nulevende danske samfundsborgere.

Den nye socialdemokratiske partiformand Helle Thorning-Schmidt er også blandt de nye, som er med til at hæve kvindernes andel i bogen op til 13 procent af de knap 8000 omtal-te personer. Så der er også på dette punkt lang vej til ligestilling.

Som fynbo er der ellers grund til at glæde sig over, at museumsdirektør Susanne Thestrup Truelsen fra Faaborg Museum og den tidligere chef for Radio Fyn, konstitueret generaldirektør i Danmarks Radio, Lars Vesterløkke, har fundet vej gennem det blå nåleøje.

Flest nordsjællændere

Flest af de optagne bor i "whiskeybæltet" nord for København. I forhold til antal husstande er det i Klampenborg, Rungsted, Skodsborg og Holte.

Der er dog også blevet plads til folk som fængselsinspektøren i Jyderup, Hans Jørgen Engbo. Fra provinsen kommer også rektor på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft, Jens Rykær, formanden for fiskedambrugerne Jacob Bregnballe, Kalundborg, og den iransk-fødte professor Mehdi Mozaffari, Aarhus Universitet.

Sportsstjerner er ikke med på resultatlisten over nye navne, som ellers blandt andre omfatter sangerinden Lis Sørensen, skuespilleren Sofie Lassen-Kahlke, fremtidsforsker Johan Peter Paludan, ugebladet Se & Hørs chefredaktør Henrik Qvortrup, den meget sælgende islandsk-danske billedkunstner Olafur Eliasson og chefkriminalinspektør Per Larsen, Københavns Politi.

Ministerdebutanter

Flere ministre debuterer i bogen, herunder integrationsminister Rikke Hvilshøj og social- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen, begge Venstre. Politisk ordfører fra samme parti, Jens Rohde, har også fået omtale.

I en pressemeddelelse om de nyoptagne fremhæver forlaget domprovst Emma Balslev, Grønlands Stift, professor på Copenhagen Business School (Handelshøjs kolen) Suzanne C. Beckmann, højesteretsdommer Vibeke Steen Rønne, Frederiksborgmuseets direktør, Mette Skougaard, og direktør i Kværker, Lone Fønss Schrøder.

I herrerækken optræder Danmarks Radios kommende generaldirektør Kenneth D. Plummer, skibsreder i Maersk Thomas Thune Andersen, forfatter Christian Jungersen, musikchef i Tivoli Nikolaj Koppel og administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego Holding.

Forlaget Kraks Blå Bog er på 1265 sider og koster 1395 kroner.
Udkommer i morgen.
  • fyens.dk